banner1483
Öne Çıkanlar SİNEKLE MÜCADELEYE DEVAM… MARAŞGÜCÜ TÜRKİYE 3.SÜ KSÜ İŞ BİRLİĞİ AĞINA AFRİKA KITASINIDA KATTI KSÜ TANITIM FİLMİ BASINA TANITILDI TOPLU KONUTLARIN TEMELİ

Bu haber kez okundu.

ALİ ÖZTUNÇ’TAN KAMUDA BİRDEN FAZLA MAAŞ ALANLARA TEPKİ

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, kamudaki bürokratların ayrı ve bir çok yerden maaş aldığına dikkat çekti. Savunma Sanayi Başkanlığı'nda bir bürokratın 90 şirketi yönettiğini söyleyen Öztunç, bu durumun Türkiye'deki krizin sebeplerinden biri olduğunu belirtti.

Ali Öztunç, kamudaki bürokratların ayrı ve bir çok yerden maaş aldığına dikkat çekerek, "Savunma Sanayi Başkanlığı'nda bir bürokrat 90 ayrı şirketi yönetiyor. Bir değil, üç değil, beş değil, 10 değil, 40 değil, 90 ayrı şirket bir bürokrata bağlı, eski bir bakanın oğlu olan bir bürokrata bağlı. Denetimini o yapıyor, yönetim kurulu atamasını, şirketlerin ihalelerini, her şeyini o yapıyor. Memlekette kimse kalmadı, başka çalışabilecek hiç kimse yok, bu işi becerebilecek kimse yok, bir tek bürokrat bütün bu şirketlerin başında duruyor.

Savunma Sanayi Başkanlığı'na Haluk Görgün geldikten sonra bu beyefendinin önü açıldı ve bu beyefendi 90 ayrı şirketi neredeyse tek başına yönetiyor. Bürokratların üç yerden, beş yerden, başka başka yerlerden maaş alması Türkiye'deki krizin sebeplerinden birisidir ve Türkiye'deki ahlaki çöküşün bir başka göstergesidir" dedi.

Öztunç, bugün yaptığı açıklamada kamudaki bürokratların ayrı ve bir çok yerden maaş aldığına dikkat çekti. Savunma Sanayi Başkanlığı'nda bir bürokratın 90 şirketi yönettiğini söyleyen Öztunç, "90 ayrı şirket bir bürokrata bağlı, eski bir bakanın oğlu olan bir bürokrata bağlı. Savunma Sanayi Başkanlığı'na Haluk GÖRGÜN geldikten sonra bu beyefendinin önü açıldı" dedi.

Konuyla ilgili ı Cevdet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başaknığı'na soru önergesi verdiğini belirten Öztunç, "Bu iddia doğru mu doğruysa neden böyle bir işlem yapılmıyor? Neden düzeltmiyorsunuz neden başka kimseye yetki, görev vermiyorsunuz da bir kişi 90 adet şirketi yönetiyor diye sordum. Cevabını bekliyorum" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol