banner1483
Öne Çıkanlar SİNEKLE MÜCADELEYE DEVAM… MARAŞGÜCÜ TÜRKİYE 3.SÜ KSÜ İŞ BİRLİĞİ AĞINA AFRİKA KITASINIDA KATTI KSÜ TANITIM FİLMİ BASINA TANITILDI TOPLU KONUTLARIN TEMELİ

Bu haber kez okundu.

ÇUKUROVA ELEKTRİK ANADOLU LİSESİ ARİF BALDUK SPOR SALONU AÇILDI

NAZLI CEYLAN BALDUK: “BURADA KONUŞMAK ÇOK ANLAMLI”

Nazlı Ceylan Balduk törende yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Sayın Valim, Sayın Emniyet Müdürüm, Sayın Milli Eğitim Müdürüm, kıymetli protokol, kıymetli misafirler, kıymetli öğrenciler  hepiniz Arif Burak Balduk Spor Salonu açılışına hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve Nazar Tekstil Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum. Burada bu konuşmayı yapmak gerçekten hem çok zor hem çok anlamlı. Bu görevi bana verdiler. Deniz Hanım. O yüzden de gurur duyuyorum ayrıca. Rahmetli kuzenim Arif Burak Balduk çok özel bir insandı.

Beyefendiliğiyle çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle hem eğitim hayatında ve iş hayatında gerçekten birçok kişiye ilham olmuştur.  Onun döneminde yaşayan, onun döneminde olan, onunla aynı sıraları paylaşan arkadaşları da burada. Onlar da hoş geldiler. Ne kadar özel bir kişi olduğunu zaten tanıyanlar bilir. Tanımayanlar da bu salonda basketbol oynadıkça onun ismini yaşattıkça böyle bir insan geçti bu okuldan diye düşünsünler istedik.

Bu kararı rahmetli babam Mehmet Balduk sağ olduğunda karar vermiştik. Kendisi önayak olmuştu ama bunu gerçekleştirmek bizlere düştü. Abisi 34 yaşında çok ani bir şekilde kaybettik. Ve bütün ailemizi derin bir üzüntüye boğ bu kayıp. O yüzden onun adına yaşatmak için naçizane böyle bir fikir geldi aklımıza. Sağ olsun okul müdürümüz ve tüm okul öğretmenleri bize destek oldular. Ve bu salon bu hale geldi. Aslında iki yıl önce açılışını yapmayı planlıyorduk. Fakat tadilat yapılırken yangın çıktı salonda. Tekrardan tadilat sürdürdü.

Sonra deprem oldu. Depremde birçok kişiye kucak açtı bu salon bu okul. Onun için de ayrıca teşekkür ederiz. Tüm yetkililere sürdürülebilir bir vizyonla kendi şirketimizi yönettiğimiz için burada da var olan ve mevcut olan şeyleri korumaya dikkat ettik. Salonun ruhunu bozmamaya dikkat ettik. Yenileyeceğimiz şeyleri yeniledik. Salonun ruhuna dokunmadan iyileştirmeler yaptık. Güzel de oldu. İnşallah Sizler de beğenmişsinizdir” dedi.

NAZLI CEYLAN BALDUK: “TÜRK GENÇLİĞİ SAĞLIKLI, YETİŞİP, SPOR YAPARSA ULUSUN GELECEĞİ GÜVENCE ALTINDADIR”

Nazlı Ceylan Balduk : “Bizler Nazar Tekstil’in üç tane genç yöneticisiyiz. Yönetim Kurulu Başkanımız Emre Balduk, Deniz Balduk ve ben  toplumsal refah için çabalayan babaların evlatlarıyız. Eğitime, adalete önem veren evlatlarıyız. Ve herkesin adil şekilde yaşaması, adil şekilde eğitime ulaşmasını sağlayan ve bunun için çaba gösteren babaların evlatlarıyız.

Bizler şirketimizde bütün çalışanlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına burs veren babaların evlatlarıyız. Biz bunu devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu bayrağa taşıyacağımıza da buradan söz veriyoruz.

Her zaman eğitimi ve spora destek olacağımızı burada da tekrardan vurgulamak isterim. Sözlerime bitirmeden önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi dünya spor hayatı ve spor dünyası çok mühimdir. Bu kadar mühim olan spor hayatı bizim için mühimdir.

Çünkü ırk meselesidir. Irkın ıslahı ve kişi yaşı neşesidir. Hatta biraz da medeniyet meselesidir. Ve Türk gençliği sağlıklı, yetişip, spor yaparsa ulusun geleceği güvence altındadır. Arif olarak Balduk Spor Salonu’na sizlere hayırlı olsun gençler diyorum ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KAHRAMAN: “NAZLI CEYLAN BALDUK HANIMA VE AİLESİNE SİZLER ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman: “Sayın Valim, Sayın Emniyet Müdürüm, Nazar Tekstil’in Kıymetli yönetim kurulu üyeleri ve kadim bir okulun, marka bir okulun kıymetli öğrencileri, salonumuz sizlere, okulumuza, hatta Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun.

Marka okulda okumak herkese nasip olmayan bir güzellik. Sizler ki hem seçilerek gelmiş kalitesini  ispat etmiş hem de kadim bir okulun duvarlarına sinmiş, ta içlerine kadar teneffüs etmek suretiyle geçmişteki başarıları hizmetleri ve Kahramanmaraş’a mal olmuş güzellikleriyle bir okulun mensubu olmak sonrasında da bu okulun isminin yazılı olması bir kişi için gerçekten güzellik olsa gerek.

1981 yılından bu yana 43 yıldır çok güzel insanlar yetiştirmiş bu kadim okulumuz görev sürem içerisinde Duyduğum hakikaten başarılarıyla öğretmen kadrosuyla, öğrencisiyle, farkını hissettiren bir okulumuz. Ve inanıyorum ki bundan sonraki süreçte de Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, okunduğu şekliyle böyle, yazıldığı şekliyle de inşallah daha da ivmeyi yukarılara çıkarmak suretiyle Kahramanmaraş’ımızın sayılı okullarından birisi olduğunu devamlı bizlere hissettirecek, hatırlatacak. Sizler de bugün sıralardasınız.

Yarın mezun olduğunuzda gurur duyacaksınız. Sizin içinizden biz inanıyoruz ki Kahramanmaraş’ın dışına da taşmak suretiyle ülkemize mal olacak nice isimler ortaya çıkacak. Başarılarınızla.  Geriye dönüp baktığınızda bu aidiyetini sizler için tekrar bir hatıra vesilesi olacak. Kıymetli yavrularım bugün sizlere el uzatan sizlerin akademik olarak çalışmalarınızın yanında sportif olarak da imkanlar sağlayan ve şahsında Nazlı Ceylan Balduk Hanım’a sizler adına gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

KAHRAMAN: “BALDUK AİLESİ KIYMETLİ BİR AİLE”

Kahraman: “Hayırsever bir ailemiz ve yaptığı başka okullarla beraber inşallah Dulkadiroğlu ilçemizde sen Sitemizde en kısa zamanda eğitim öğretim hayatına kazandırılmış marka bir okulla inşallah tekrar bu güzel şehre hizmet etmeye devam edecek. Kıymetli bir aile. Katkıları için, destekleri için, fedakarlıkları için ve deprem sürecinin engeline takılmadan var güçleriyle bize destek olmak için gayret sarf eden, nazar tekstile ve tüm yöneticilerine sizlerin huzurunda, sizlerin adına gönülden teşekkür ediyorum.

Sizleri gözlerinizden öperken kıymetli katılımcılarımıza da gönülden teşekkür ediyorum. Okulumuza ve ilimize, salonumuz hayırlı olsun diyorum. Sayın teşekkür ediyoruz” dedi.

GÖK: “BALDUK AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Törende konuşan Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Vural Gök: Yeni Spor Salonu’nun açılışını gerçekleştirmek için bir araya geldik. Bu yeni tesis aktife olan bağlılığımızı ve sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek için önemli bir adımdır. Spor salonumuz, öğrencilerimizin, bedensel ve zihinsel sağlığını desteklemek spor yapma ve rekabet etme fırsatı sunmak için tasarlandı. Burası takım ruhunu geliştirecek, disiplin ve liderlik becerileri güçlendirilecek bir ortam sağlayacaktır. Ancak bu salon sadece bir spor salonu değildir.

Aynı zamanda işin bir babanın eğitime olan aşkıdır. Kızına gönül bağıyla devleti bir sosyal sorumluluktur. Nesilden nesile geçen bir ülke sevdasıdır. Birlikte çalışmanın, dayanışmanın ve başarı giden yolda birbirimize destek olmanın bir sembolüdür burası. Başak Mire’nin yelkeni ve Arda’nın golüdür. Begüm’ün madalyası Naim’in halteridir. Bu sabah sadece bir salon değildir. Deniz Kortum’da Çağla, filelerde edadır. Kadın Sporcumuza destek, bir ufuk ve umuttur. Yüzmek için kollara gerek yokmuş diyen Süreyya, boyacıdır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği sağlam kafalar ve sağlam vücutlardır. Bu salon Yaşar Erkan, bu salon, Halil Mutlu, Hamza Elif Hülyalar, Şahikalar, Aysunlar, Nurcanlardır. Adımları ve gizli okulumuzun devasa adımıdır. Bu salon sadece bedenlerimizi değil, aynı zamanda kalplerimizi de şekillenecek bir alan olacaktır. Bu salon için Balduk ailesine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

KEBAPÇI: “NAZLI CEYLAN BALDUK HANIM YUVANIZA GELDİNİZ”

Törende konuşan Beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kebapçı: “Arif Burak Balduk  Spor Salonu’muz bizlere ve siz değerli öğrencilerimize kapılarını bugün açıyor. Salonumuzun bu güzel haline kavuşmasında maddi manevi katkılarını bizden esirgemeyen başta Nazlı Ceylan Baldık Kurtul Hanımefendi’ye ve paydaşlarına okulumuzun beden eğitimi öğretmeni olarak teşekkürlerimi arz ediyorum Sevgili öğrenciler.

Nazlı Ceylan Hanım bir zamanlar sizler gibi üniforması giymiş, bu salonda top koşturmuş, oturdunuz koltuklarda birçok anı biriktirmiştir. Salonun tozunu yuttuğuyla kalmayıp, parkelerin tozunu dağıttırmıştır Bunun da hakkını verenlerden olmuştur. Derslerinde başarılı bir öğrenci olmanın yanı sıra sportif kimliğiyle de göz doldurmuştur.

Öğrenciliği döneminde okulumuzun kız basketbol takımının formasını giymiş kazanılan başarılarda büyük pay sahibi olmuştur. Gençler Balduk ailesinin ahde vefaya verdiği önem, yardımseverlikleri, memleket sevdalısı olmaları ve başarılı hayat hikayeleri siz değerli öğrencilerimize bir yol gösterici olmasını, aynı zamanda kişisel gelişiminizde sizlere motivasyon kaynağı olmasını temenni ediyorum. Bizden Biri olan kendisini ağırlamaktan büyük onur duyduğumuz Nazlı Ceylan Hanım yuvanıza hoş geldiniz. Büyük bir alkış alabilir miyim arkadaşlar?

Çukurova elektrik Anadolu lisesi akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve sanatsal başarılarıyla da her zaman adından söz ettiren bir okul olmuştur. Spor salonumuz, kovid salgını arkasından gelen talihsiz yangın ve en son meydana gelen altı Şubat depremi sebebiyle geçici bir süreliğine kapılarını bize kapatmış olsa da bugün burada bulunan çok değerli insanların destekleriyle yeniden asıl sahiplerine yani siz değerli öğrencilerimize hizmete sunulmuştur.

Okulumuzun geçmişten günümüze değil, kazanılan sportif başarılarını ne yazık ki sayfalara sığdırabilmek mümkün olmadı. Bunları anlatmak yerine misafirlerimizin okulumuzun kupa müzesinin müsait oldukları bir zaman gezmelerini Tavsiye ediyorum.

Zamanınızı çok almayacağını düşündüğüm için son dönemde kazandığımız başarıları siz değerli misafirlerimize kısaca paylaşmak istiyorum. Erkek basketbol takımı, kurtuluş kupası birinciliği, erkekler havalı tabanca, takım ve bireysel kategoride il birinciliği, erkekler kort tenisi il birinciliği, kız ve erkek satranç il birincilikleri, erkekler klasik yay il birinciliği, klasik yay kız kategorisi il üçüncülüğü ve daha birçok branşta kazanılmış başarılar ve kupalar.

Burası Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi. Bu okulun genlerinde başarı kodlanmıştır. Sevgili öğrenciler Sayın protokol üyeleri, konuşmamın sonuna yaklaşırken bir paragrafı daha okul müdürümüz Sayın Vural Gök’ü ayırmak istiyorum. Bize her daim destek olan, yapılan birçok eseri okulumuza kazandırmasına vesile olan Sayın Okul Müdürüme, sizlerin huzurunda teşekkürlerimi arz ediyorum. Eğitim Yılı sonunda görev süresini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan sayın müdürüme yeni okulunda başarılarının devamını diliyorum. Siz değerli protokol üyelerine ve sevgili öğrencilerimize tekrardan hoş geldiniz diyor ve beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

TOPAL: “BALDUK AİLESİ BENİM İÇİN DOSTLUKTUR, ARKADAŞLIKTIR, VEFADIR, YARDIMSEVERLİKTİR, PAYLAŞMAKTIR”

Biyoloji öğretmeni Taciser Tangavut Topal yaptığı sunumla Balduk Ailesini anlatarak şöyle konuştu: “Sayın valim, protokolün değerli üyeleri, kıymetli misafirler Sevgili öğrenciler, okulumuz spor salonunun açılışına yeniden hoş geldiniz demek istiyorum. Ben bu güzel okulun doksan dokuz mezunlarından olan ve şu anda Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapan Fatih Sultan Tangavut Bu okulun havasını hem öğrenci hem öğretmen olarak teneffüs etmekten büyük gurur duyuyorum.

Sizlere okulumuz spor salonunu yeniden öğrencilerimize en güzel şekliyle teslim eden, nazar tekstil ve Balduk ailesinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle Balduk ailesi, benim için kimdir? Dostluktur, arkadaşlıktır, vefadır, yardımseverliktir, paylaşmaktır. Nazar Tekstil yönetim kurulu üyesi, sevgili Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, bu okulda yıllar önce sınıf arkadaşı olarak tanıştığım ve hiç kopmadığım canım dostum.”

TOPAL: MEHMET BALDUK, NAMI DEĞER KAHRAMANMARAŞ’IN ABİSİ İDİ

Topal: “Sözlerime Her koşulda yanımızda olduğu için. Her öğrencimize, kendi evladı gibi yaklaştığı için, onlardan hiçbir yardımını esirgemediği için kendisine defalarca kez teşekkür ederek başlamak istiyorum. Önce size Nazar Tekstil’den bir miktar bahsetmek istiyorum. Farklı bölgelerde enerji sistemlerine yatırım yapan Nazar Tekstil, 21012 yılında özelleştirilen AKEDAŞ’ın da aralarında bulunduğu Kahramanmaraş’taki dört büyük tekstilciye aittir. Ayrıca Nazar, kale enerji, hidroelektrik santrali ve rüzgar santrallerine sahiptir. Ve 1993 yılında sevgili rahmetli iş adamı Mehmet Balduk tarafından kurulmuştur.

Mehmet Balduk, namı değer Kahramanmaraş’ın abisi. Ömrünün şehri için vakfetmiş isim bin dokuz yüz elli altı yılında Kahramanmaraş’ta doğan Balduk ilk ve orta öğrenimini Adana’da lise öğrenimini ise Kahramanmaraş Lisesi’nde tamamlamıştır. Çukurova Üniversitesi inşaat mühendisliği fakültesi mezunudur. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı, 16 yıl Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. TOBB başkan vekilliği görevlerinde bulunan Balduk, 1997 yılında Akedaş’ın kurulmasına önderlik etmiş, 1997- 2011 yılları arasında Akedaş Yönetim Kurulu Başkanlığı Yürütmüştür.

Mehmet Balduk 19 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetse de ilkeleri, ailesi ve kendisini seven herkes tarafından yaşatılmaktadır. Eğitime olan katkısı, her zaman bilinen, herkesin tarafından takdir edilen, işim olan, rahmetli eşi Mehmet Balduk, Kahramanmaraş’ın gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Yapılan hayır işleriyle, sık sık adından söz ettiren, nazar tekstil ve eğitimi bulunan katkılarıyla tanınan ve daha önce de Kahramanmaraş’a birçok okul kazandıran rahmetli Balduk, şehir için önemli bir isim olarak bilinmektedir.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkanlık yaparken hem teknik meslek lisesi hem de ilkokul ve ortaokul yaptırmıştır. Mehmet Balduk'un hayattayken şehir için yaptırdığı eğitim hamlelerinin yanı sıra Nazar teksti tarafından yaptırılan iki okulun da açılışını,  şimdi ise Nazar Tekstil Yönetim Kurulu,  Mehmet Balduk eşinin protokolünü imzalamış ve bu güzel ismi en iyi şekilde bu okulda yaşatacağına inanmaktadır. Mehmet Balduk Fen Lisesi, Kahramanmaraşlı öğrenciler için büyük bir kazançtır.

Rahmetli Mehmet Balduk’un değerli kızı, Nazlı Ceylan Balduk, değerli yeğenleri Deniz Balduk, Arif Burak Balduk, okulumuz, spor elektrik, Anadolu lisesi mezunudur. Eğitime katkı sağlamayı, aile geleneği haline getiren Balduk ailesi, okulumuz spor salonunu yeniden bizlere kazandırmış ve Arif Burak Balduk adını vermiştir. Sizlere bir miktar daha Arif Burak Balduk’tan bahsetmek istiyorum. 1978 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Arif Burak Balduk Murat ve Gözen Balduk’un ilk evlatlarıdır. Arif Burak Balduk orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş Çukurova  Elektrik Anadolu Lisesi’nde 1996 yılında tamamlamıştır. 2001 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun olmuştur. 2003 yılında Kahramanmaraş’a dönen ve aile şirketleri olan nazar Tekstil’ de, çalışma hayatına başlayan Arif Balduk.

2006 yılında Makbule Kurtul ile evlenmiş, Murat ve Burak isminde iki evlatları olmuştur. 18 Ağustos 2012 yılında kalp krizinden genç yaşta vefat etmiştir. Toplum tarafından sevilen ve sayılan bir şahsiyet olan Arif Burak Balduk adına Daha önce de okul yaptıran ailesi, bugün de onun adını, spor salonumuza vermiştik” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Nazar Tekstil yöneticilerine teşekkür plaketi verildi. Daha sonra salondaki konuklar Basket attılar. Program salonun gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Törene Vali Yardımcısı Muhammed Akın,  Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Okul Müdürü Vural Gök, Nazar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Emre Balduk, Nazar Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Deniz Balduk Tavukçuoğlu, Nazar Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Ceylan Balduk, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol