banner1483
Öne Çıkanlar BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İKİNCİ KEZ TOPLANDI BU KEZ ATATÜRK PARKINDA GERÇEKLEŞTİ. BU ÖRGÜTÜN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ ENAYİLİK DEĞİLDİR Başkan Okumuş; Muhtarlarla Beraber

Bu haber kez okundu.

CHP’Lİ ALİ ÖZTUNÇ, DOĞUKENT’TE, TOKİ EVLERİ NEDEN 90 M2 YAPILIYOR?

‘Dulkadiroğlu Belediyesinin bürüt 165 m² net 135 m² olarak yaptığı 3117 Konut ve İşyeri Kooperatifi, ilk projede imar izni 5 kat iken 10 kata çıkarılmış ve depremde 153 bloktan 3 blok hafif hasarlı 150 blok ağır hasarlı olduğundan yıkılmıştır.’ diyen ve bu meselede Türkiye Büyük Millet Meclisine bir soru önergesi veren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, cevaplandırması dileğiyle Bakan Mehmet Özhaseki’ye şunları söyledi;  “Deprem sonrası Dulkadiroğlu Belediyesi yeni proje yapmış ve net 140m²’lik 3117 konutu mevcut araziye yapılabileceğini belirtmiştir. Ancak TOKİ bu projeyi kabul etmemiş ve hazırladığı projede 3117 konutu mevcut alana 115 m² bürüt 90 net olarak aynı alana yapılamayacağını, kamulaştırma ile ek araziye ihtiyaç duyulacağını belirtmiştir.

Dulkadiroğlu Belediyesi ise yaptığı projede aynı alana 140m² konut yapılabileceğini proje üzerinde belirtmiştir. TOKİ vatandaşın arsasını israf ediyor, evleri küçülterek zarara uğratıyor ve kamulaştırma yapmak zorunda kalarak kamuyu zarara uğratıyor. Ayrıca vatandaşa ekstra maddi külfet çıkarıyor.

Buna istinaden;

  1. 3117 konutu Dulkadiroğlu Belediyesi daha büyük konutları mevcut araziye yapabiliyorken TOKİ neden yapamamaktadır?
  2. Doğukent toplu konutları neden 6306 sayılı kentsel dönüşüm kanunu kapsamında değil de afet konutları olarak yapılıyor?
  3. Kahramanmaraş’ta birçok köye 165 m²-135 m² arası afet evleri yapılıyorken, depremden etkilenen başka illerde de daha büyük konutlar yapılıyorken neden Doğukent konutları net 90 m² olarak yapılıyor?
  4.  Doğukent arazisinde doğru planlama ile daha çok sayıda ve geniş konutlar yapılması mümkün iken daha küçük ve daha az sayıda konut yaparak ne amaçlanmaktadır?
  5. 6306 Sayılı Kanun’a göre Kentsel Dönüşüm Kanuna göre yapılmayan bu konutlar hangi kanun kapsamında yapılmaktadır?
  6. Yılardır bir arada komşuluk ve akrabalık ilişkileri olan vatandaşları ayırmak ve kura sistemi ile hak sahiplerinin oturacakları yerlerini belirlemek ne kadar doğru bir karardır?
  7. Doğukent arazisinden fay hattı geçtiği söylenilmesine karşın üniversitelerin bilirkişi raporlarına göre fay hattı olmadığı tespit edilen bu arazinin bir kısmı neden inşaat yapımına kapatılmıştır? Doğukent arazisinden arılan bölüme ne yapılması düşünülmektedir? Sakınma zonu olarak inşaata kapatılan bu alan tüm il genelinde inşaata açılırken Doğukent neden inşaata kapalı tutulmaktadır?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol