Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ECZ. EBRU KAYA;  ECZACI İÇİN BİRLİKTEYİZ

Türk Eczacıları Birliği, 14.Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası da dahil tüm Bölge Eczacı Odaları ve eczacılarla birlikte depremlerin yaşandığı ilk gün itibariyle seferberlik ilan etti. Bölgedeki depremzede vatandaşların ilaç ihtiyaçlarını karşıladı, Bu çalışmaların yanı sıra il günden beri depremzede eczacılar için çalışmalar yürütülüyor.

14.Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası, deprem bölgesinde eczanesi yıkılan, zarar gören depremzede eczacıların tekrar ayağa kalkabilmesi için “Eczacı İçin Birlikteyiz” projesini hayata geçirdi.

14.Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkan Ecz. Ebru KAYA   Eczacıları Birliği Merkez Heyetimizin aldığı karar doğrultusunda, “Eczacı İçin Birlikteyiz” Dayanışması kapsamında fon aracılığı ile eczanesi depremden zarar gören üyelere gerekli maddi desteğin sağlanacağını  ifade etti.

Türk Eczacıları Birliği, 14.Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası tarafından yapılan açıklama aynen şöyle:

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında, depremden zarar gören meslektaşlarımız için, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetimizin aldığı karar doğrultusunda Yardımlaşma Sandığı üyesi olan ve depremde eczaneleri Yıkılan, Ağır Hasar Gören ve Acil Yıkım Kararı alınan meslektaşlarımıza yönelik 250 Bin TL tutarında geri ödemesiz nakit afet desteği ile, vefat eden meslektaşlarımızın ailelerine vefat yardımı ödenmesi süreci 1 Mart itibari ile başlatılmış bu kapsamda 128.900.000 TL ödeme gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda, depremde vefat eden meslektaşlarımızın çocuklarına da öğrenim hayatları boyunca burs sağlanacaktır.

Afet destekleri hakkında, 07 Mart 2023 tarihli duyurumuz ile detaylı bilgi vermiş Birlik olarak başlattığımız “ECZACI için BİRLİKTEYİZ” Dayanışmamız kapsamında oluşturulacak fon aracılığı ile eczanesi depremden zarar gören Yardımlaşma Sandığı üyesi olmayan meslektaşlarımızın da desteklenmesine yönelik çalışmalarımıza devam edildiğini duyurmuştuk.

Bölge Eczacı Odalarımızın, meslektaşlarımızın, İlaç Sanayimizin, Ecza Kooperatiflerimizin ve Dağıtım Kanallarımızın katkılarıyla, “Eczacı için Birlikteyiz” dayanışmamıza, Merkez Heyetimiz tarafından alınan karar doğrultusunda, 2023 Yılı SGK sözleşme formu bedelinin Türk Eczacıları Birliği payının tamamı da aktarılmaktadır.

KAMPANYAMIZDA TOPLANAN TUTAR İLE:

• Yardımlaşma Sandığı üyesi olmayan ağır hasarlı ve yıkık eczanelerimize 125.000’er TL,

• Yardımlaşma Sandığı üyesi olmayan orta hasarlı eczanelerimize 62.500’er TL,

• Yardımlaşma Sandığı üyesi olan orta hasarlı eczanelerimize 125.000’er TL,

• Yardımlaşma Sandığı üyesi olmayan, depremde vefat eden eczacılarımızın ailelerine 50.000’er TL maddi destek sağlanmaktadır.

Dayanışmamıza destek veren Eczacı odalarımıza, Meslektaşlarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Depremden zarar gören meslektaşlarımızın yaşadığı tüm zorlukların üstesinden Birlik’te geleceğiz, afetin yaralarını Hep Birlikte dayanışma ile saracağız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol