banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

DR. BÜNYAMİN KENGER GARİBAN DOSTU

Aslen Kahramanmaraşlı olan ve 14 ülkede yatırımları bulunan işadamı Dr. Bünyamin Kenger, Kahramanmaraş’ta sıcak bir yuvaya kavuşmak isteyen ailelerin umut ışığı oluyor. Genellikle işlerinden dolayı yurtdışında ikamet eden ve Kahramanmaraş’ta sıcak bir yuvaya sahip olmak isteyen insanları bularak onlarla birebir görüşen ve onların isteğini yerine getiren Kenger, doğduğu Göksun ilçesine gelerek bir aileye umut ışığı oldu. Ailenin harabe evini tekrar restore ettiren işadamı Bünyamin Kenger, Kahramanmaraş’ta 100 aileyi daha ev hayaline kavuşturacak. Göksun’daki aileyi yeni evine kavuşturan ve aileye anahtar teslimi yapan Kenger, “Yeni ev ailemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“BİZİM VAROLUŞ NEDENİMİZ DAYANIŞMADI”
Aileye yeni yapılan evin anahtarını teslim ederken açıklama yapan Dr. Bünyamin Kenger, Yüce rabbim bize bu mutlu günü gösterdiği için şükürler olsun diyerek şu ifadeleri kullandı: “Ben bu köyü terk ettiğimde 15 yaşındaydım ama hiçbir zaman kendi köyümle ve memleketimle bağımı koparmadım. Şu anda üzerinde bulunduğumuz yerde daha önce bir ailemizin toprak evi vardı burayı kepçe yardımıyla yıktık ve bir ay gibi kısa sürede evi yeniden dizayn ederek yaşanabilir ev haline getirdik. Bugün ise yeni aileye bu evin anahtarını teslim etmeyi yüce Rabbim nasip etti. Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki, biz millet olarak, Türk milleti olarak, varoluş nedenlerimizden bir tanesi hatta en büyüğü dayanışmadır. Olan olmayana paylaştığı zaman yokluk en azamiye indirilir. İnsanlarımızı böyle desteklediğimiz zaman yokluk nedir kendi milletimize hissettirmeyiz.”

“100 ADET DAHA EV YAPTIRACAĞIM İNŞALLAH”
Dr. Kenger, son olarak şunları söyledi: “İnşallah Cenabı-ı Allah nasip ederse ve rabbim ömür verirse bundan sonra 100 adet buna benzer Kahramanmaraş ilimizde ve ilçelerimizde toprak evleri söküp, onları yeniden yaptırıp, ev sahiplerine anahtar teslimi edeceğiz. Bundan sonra kış geldi ama ilkbaharda Eyüp Bey ve Mustafa beyin evlerinin de temellerini atacağız. Daha sonrasında ise 97 adet daha evin inşasını yağacağız ve ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz. Cenabı-ı Allah bu mutlu ailemize sıcak yuvayı kavuşturmanın mutluluğunu bizlere ve onlara verdi. Ben ailemize bu sıcak yuvada mutlu ve neşeli günler diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

SELİM CÜCE; YUVA YAPANIN YUVASI KUTSALDIR

Göksun ilçesinde, senelerin kuyumcusu, siyasetçi, aynı zamanda da 20 yılın üzerinde Ziraat Odası Başkanlığı görevini başarı ile sürdüren, bölgede adı efsane başkana çıkan, garibanların, yardıma muhtaç insanların sesi olup, düğünlerde, cenazelerde, hastalıklarda insanların acı ve tatlı günlerini paylaşmayı yaşam tarzı edinen Selim Cüce de, duygularını belirtirken, Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmekte gecikmedi, “İlçemizin, bölgemizin gururu haline gelen, hayırsever işadamı Dr. Bünyamin Kenger kardeşimizin bu asil  davranışı kuşkusuz takdire şayan. Yuva yapanın yuvası kutsaldır.  İşte vefa bu açıdan önemli bir haslet. Bünyamin beyi bu asil davranışından dolalı kutluyorum” diye konuştu ve Dr. Kenger’e milli mücadelenin unutulmaz kahramanlarından, ‘Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülizar olmaz!’ diyen Göksun’lu Alparslan Bey’in bir portresini hediye etti.

DURSAL ÖZDEMİR DAHA DUYGULUYDU

Senelerdir yoksulluk ve garibanlıkla boğuşan, senelerdir 12 metrekarelik evde yaşam mücadelesini sürdüren, 2 çocuk sahibi Dursal Özdemir, anahtar teslimi sırasında çok duygulanmıştı. Anahtarı alırken hayırsever işadamına teşekkür etti, minnet duygularını dile getirdi.

Anahtar teslimi sonunda hayırlı uğurlu olsun dilekleriyle dualar edildi.

EVE KATKI SAĞLAYLANLAR

Ayrıca insanca yaşanılabilecek bir evin ortay acıkmasına katkı sağlayanlar arasında, ilçede Manolya Pastanesi sahibi, aynı zamanda da güreş ağası olan Zafer Gül de evin beyaz eşyalarını ve oturma guruplarını hediye ederken, yine işadamı Ekrem Gül kapılarını yenilemişti.

Öte yandan boyasını, diğer unsurların ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol