banner1483

Her kim ise konu, mesele; tanımadan, bilmeden ne anlatırsınız, ne anlarsınız. Her zaman derim ya, “Gördüm ve başımdan geçti demek, duydum demekten daha iyi muhakeme şeklidir!”

Kulaktan dolma bilgiler, asılsız ve mesnetsiz iddialar insanları hem yaralar, hem de özür dileyecek hale sokar ve pişmanlık denizlerinde kulaç attırır.

Bu cümleden yola çıkarak demem o ki, eski valimiz, eski belediye başkanımız, bugünün Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili sayın Celalettin Güvenç’in şehir siyasetindeki yeri ve saygınlığı ile göz önündeki isim olması, partiye de artı değer katıyor.

Hafta içindeki canlı yayın konuğumuzdu. Önce yazdım, söyledim, sayın Güvenç’i Erzurum, Manisa, Şanlıurfa valiliği, akabinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemlerinden beri tanıyan birisi olarak O’nu anlamak ve anlatmak konusunda sıkıntı çekmeyeceğim.

*

Bir kere hoşgörülü, bir kere tevazu sahibi, bir kere beyefendi, bir kere yerel siyasetin ağabeyi, bir bileni, bir kere hafızası. Ne de olsa yılların tecrübesi var.

Bir kere devlet eğitimi, terbiyesi almış, umur görmüş, insan evladı.

Bir kere takıntısı, önyargıları yok şehre dair. İçinden geldiği gibi konuşan, hiçbir hesap içinde olmadan, düz konuşan, bu haliyle daha çok sevilen ve sayılan siyasetçi kimliği ile kamuoyunda karşılığı var.

Oy veren vermeyen, insanlar Güvenç’i seviyor, ona inanıyor, ona güveniyor. En büyük sermayesi de bu olsa gerek. Samimi ve dürüst buluyorlar. Şehre dair yazdığı başarı hikâyelerinden övgüyle söz ediyorlar.

Kıymetli meslektaşım Neşe Yıldızhan ile hazırlayıp sunduğumuz KENT KULİSİ canlı yayınında bir türlü sağlıklı yapıya kavuşturulamayan ve tartışması dahi bitmeyen havaalanından, takıldı takılacak denilen ama bir türlü yerine oturtulamayan ILS cihazından, (Bu meselede Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un, milletvekillerimizin, MÜSİAD Başkanı Salih Serdar Çiçekçi’nin gayretlerini de belirtmeden geçemedi) esnaf ziyaretlerinde vatandaşın kendilerinden ne istediğinden, ne beklediğinden, büyükşehir belediyesinin çalışmalarından, Milli Eğitim Müdürü olduktan sonra şehirde eğitim alanında çıtayı yükselten, başarı sıralamasında yüzde 100’lük artıştan, İl Müdürü Yusuf Kahraman’dan, devletin okullara maddi desteği yanında veli ve öğrencilere kitap katkısından, bugün itibariyle 21 yaşına basan AK Parti’nin nereden nereye geldiği yanında,  iç ve dış politikada gelinen noktaları şiir tadında anlatırken, kendisinin de yayından keyif aldığını söylemesi bizleri mutlu etti.

En önemlisi izleyenler de memnun kaldı yayından. İkna olduklarını söylediler.

*

Sorularımıza içtenlikle cevap verdi. Atlamadı, ancak Suriye’nin Azez bölgesinde konuşlanan muhalif Suriyeli bir gurubun Türk bayrağını ateşe vermesini, karargâhlara saldırmasını kınamadan da yapamadı.

Duyarlılık ve hassasiyet sahibiydi yayın boyunca. Yapıcı, ekonomideki kırılmaları, kabul ettiği, hayatımıza dokunan hayat pahalılığını anlatırken de yüksünmedi, ancak güçlü devletin ve AK Parti iktidarının her türlü zorlukların üstesinden geleceğini de kaç kere yinelemekten geri kalmadı. 

Yol ve kader arkadaşlarım dediği sevgili Yusuf Kökünöz ve Murat İldeniz de TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Milletvekili Güvenç’in şehir için bir şans, bir fırsat olduğunu söylediklerine katılmamak elde değildi.

Teşekkürler sayın Güvenç!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol