Öne Çıkanlar NEZAKET KURALLARI İLE BAĞDAŞMAYAN SÖZLERİ KINIYORUZ! MEHMET UĞUR DİLİPAK YENİDEN ADAY BÜYÜKŞEHİRLE SAĞLIĞINIZ GÜVENDE DUT AĞACI DUT VERİR YAPRAĞINI KIT VERİR! NÜFUS CÜZDANI MAVİ İMİŞ

Bu haber kez okundu.

DURAKLARIN EFENDİLERİ

 Halk arasında ‘Arçelik Durağı’ diye bilinen durak çok yoğun. Özellikle akşam saatlerinde işten çıkan vatandaşlar dolmuş ya da otobüslere binmek için büyük izdiham yaşarlar.

Senelerdir bu durakta toplu taşıma araçlarından yararlanmak isteyen vatandaşlara yardımcı olurlar. Nereye gideceklerini sorarlar, eşyaları ve küçük çocukları varsa, araçlara binmeleri için yarış içinde olurlar.

Yaptıkları bir amme hizmeti. Tabi bu hizmetlerinin bedelini de dolmuş sürücüleri ve halk otobüsü şoförleri öderler.

Herhangi bir sosyal güvenceleri yoktur. Yarınları için endişelidirler. Her an işsiz kalma endişesi içinde çalışırlar.

YOLCULARIN HANGİ ARACA BİNECEKLERİNİ,

NEREYE GİDECEKLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORLAR

Sabahın erken saatinde başlayan mesailerinde; Âdem Çadır, Mustafa Kulaç, Mustafa Durdu, Mahmut Bulut ve Ayhan Emiroğlu, vatandaşların can simidi adeta iken, geç saatlere kadar durakların efendisi gibi hizmet ederler.

Ve Merkez Otobüs durağının kâhyası, simsarı Ali Ay…

Bu arkadaşlarımız, durakların efendisi dediğimiz kimseler, yolcularını çok iyi tanırlar ki, kimin hangi dolmuşa, hangi otobüse bineceklerini çok iyi bilirler.

Onların yegâne derdi, vatandaşların selametle evlerine, işyerlerine ulaşması. Ancak o zaman huzur buluyorlar, sorumluluklarını bildikleri için vicdanen de rahat olduklarını söylüyorlar.

Anahtar Kelimeler:
DURAKLARIN EFENDİLERİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol