banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

YENİ KENT KOOPERATİFİ’NDE KURA ÇEKİMİ 24 MAYIS’TA…
 
Dulkadiroğlu Belediyesi öncülüğünde kurulan Yeni Kent Kooperatifinin konut yapım işini hızla sürdürdüğünü kaydeden Kooperatif Başkanı Sebük Tekin Alparslan, bu konuda ortaya atılan spekülatif konulara cevap verdi. Konut alanında açıklamalarda bulunan Alparslan, kooperatif çalışmalarının vatandaşın menfaatini en üst seviyede gözetilerek yapıldığını aktardı. Sosyal bir proje ortaya koyduklarını aktaran Alparslan, ortaya atılan iddialar ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Yaklaşık 11 ay önce kurulun Yeni Kent Toplu Konut Kooperatifi 2017 Haziran ayı itibariyle üye kayıtlarını tamamlamış ve çalışmalara başlamıştır.
Kayıt sürecinde ve sonrasında üyelerimize yaptığımız bilgilendirmelerde projenin 3 yıl içerisinde tamamlanarak teslim edileceğini taahhüt etmiştik. Bu taahhüdümüz doğrultusunda kooperatif çalışmalarını hızlandırarak konutlarımızın temel atma işlemlerine başladık.
Ancak son zamanlarda konut maliyeti, puantaj sistemi ve kura ile alakalı bilgi kirliliği ve eksikliğinden kaynaklı çeşitli spekülasyonlar ortaya çıktı. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla üyelerimizi bilgilendirmek ve bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla bir açıklama yapma gereği duyduk.
Bu sebeple ilk açıklamayı üyelerimizin yatırdığı peşinatla ilgili yapmak istiyorum. Üyelerimizden almış olduğumuz peşinatların bir kısmı kooperatifimizin arsa temini ve ruhsat ücreti olarak ayrılmış, kalan kısmı da yasal bir zorunluluk olduğu için vadeli mevduat hesabına yatırılmıştır. Üyelerimizden alınan peşinatların söylenenin aksine yatırımcısına hiçbir kaybı yoktur.
Aksine üyelerimizin haklarını korumak ve yatırımlarını değerlendirmek adına tarla vasfıyla satın aldığımız arsa üzerinde çalışma yaparak değer kazanmasına katkı sağladık. Bugünkü şartlarda kooperatifimize kazandırdığımız arsamızın değeri artmış, üyelerimizin yatırdığı peşinatlar yaklaşık 4 katı daha fazla bir değer kazanmıştır.
Tüm bunların yanı sıra 2017 Haziran ayından bu yana temel inşaat malzemelerinde yaklaşık yüzde 50 artış gerçekleşmiştir. Yine döviz kurunda yaşanan artışla inşaat malzemelerinde öngörülemeyen bir artış yaşanmıştır. Bu sebepleri de göz önünde bulundurarak kooperatif olarak bir puantaj tablosu oluşturduk. Bu puantaj ise tabloya şu şekilde yansıdı:  
48 adet daire 80-90 bin, 129 adet daire 90-100 bin, 299 adet daire 100-110 bin, 439 adet daire 110-120 bin, 238 adet daire 120-125 bin, 113 adet daire 125-130 bin, 30 adet daire ise 130-132 bin TL arasında puantaj tespiti yapılmıştır.
Bu tabloda da anlaşıldığı gibi 130 bin TL üzeri sadece 30 adet daire bulunmaktadır. Bu da yapılan spekülasyonların yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı gerçeğini ortaya çıkarıyor.
Kooperatif yönetimi olarak bizler projenin sosyal yönünü düşünüyor ve üyelerin haklarını bu duruma göre gözetiyoruz. Bu sebeple yüksek puanlı dairelerin çokluğuna değil de çekilecek kura sonucunda düşük puanlı daire çıkacak üyelerin haklarının daha çok korunması gerektiğini düşünüyoruz.
Puantajı da bu hususları göz önünde bulundurarak hazırladık. Üyelerimizin bilgi eksikliğinden kaynaklı endişelerini gidermek adına bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduk. Üyelerimizin bu konuda temiz ve şeffaf bilgi edinmeleri adına kooperatifimizde görevli arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapmaktadırlar. Üyelerimizin bu konuda endişeye kapılmamaları gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu özel projenin garantörü Dulkadiroğlu Belediyesi’dir. Az öncede belediye başkanımıza inşaatın gidişatı hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Belediye başkanımız inşaatımızla yakından ilgilenmekte, özellikle teslim tarihiyle alakalı bir aksaklık yaşanmaması için bizlerle sık sık görüşmektedir.
Dulkadiroğlu ilçesinin gelişen ve her geçen gün değerine değer katan bölgesinde yapılan bu projenin öngörülen sürede tamamlanarak üyelerimize teslim edileceğinin altını çizmek istiyorum.
Bu sebeple 24 Mayıs 2018 tarihinde Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kura çekimine tüm üyelerimizin katılmasını rica ediyorum.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol