banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SANKO OKULLARINDA “TEKNOLOJİ, ÇOCUĞUM VE BEN” KONUŞULDU

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı ve Eğitim Teknolojileri YL Program Koordinatörü de olan Doç. Dr. Yavuz Samur, SANKO Okulları’nda velilere ve öğrencilere yönelik “Teknoloji, Çocuğum ve Ben” konulu iki konferans verdi.

SANKO Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, velilerin yanı sıra, Genel Müdür Fırat Mümtaz Asyalı, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

Teknoloji bağımlılığı diye bir şeyin olmadığını, çocuğuyla kaliteli ve verimli vakit geçirmeyen anne-babanın olduğunu belirten Doç. Dr. Samur, “Çocuğuyla aynı dili konuşmak isteyen ebeveynler teknoloji dilini öğrenerek çocuklarıyla sohbet dili oluşturmalı. Hiçbir çocuk gösteremezsiniz ki, anne-babası oyun oynarken kendisi tabletle oynasın veya Tv izlesin” ifadelerini kullandı.

Zararlı oyunlar ve oyun seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği, faydalı siteler ve çocuklarla beraber yapılabilecek etkinler hakkında velileri bilgilendiren Doç. Dr. Samur, öğrencilere şöyle seslendi:

“Teknoloji kullanımında yasaklama yok, sınırlama ve kurallar var. Bazı alanlarda ve zamanlarda (yemek masasında, yatak, tuvalet, aile, arkadaş vakti gibi) teknoloji kullanımını sınırlandırmak gerekir. Yaş grubuna göre ekran karşısında geçirmeniz gereken zaman dilimi ve oynayacağınız oyunları seçerken mutlaka uzmanların önerileri dikkate alınmalı.”

SANKO İlkokulu Müdürü Hülya Bingül, etkinliğin sonunda öncelikle bir anne, sonra bir eğitimci olarak çok etkili sunumlar dinlediğine vurgu yaparak, sağladığı farkındalık için Doç. Dr. Samur’a teşekkürlerini iletti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol