Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! BADMİNTON GRUP MÜSABAKALARI SONUÇLANDI

Bu haber kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR’E BÜYÜK PROJELER
 3 yılı aşkın süredir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Fatih Mehmet Erkoç, seçim beyannamesinde verdiği vaadleri, sözleri halkına armağan ederken, ortaya konan ve bitti bitecek denilen projeler insanların yaşamını kolaylaştıracak ciddi projeler olduğu kadar, temiz, yaşanabilir bir kent olgusu yaratma isteği daha fazla öne çıkıyor.

Bunu da Başkan Fatih Mehmet Erkoç gerçekleştiriyor. Dışarıdan gelen insanların, her gelişlerinde şehirdeki yapılaşmayı, gelişmeyi, büyümeyi ve modernleşmeyi görmesi, herkes gibi bizleri de mutlu ediyor.

Biz yatırımları, hizmetleri bizzat görerek, fotoğraflayarak, ilgililerinden bilgiler alarak haberi daha da zenginleştirmek düşüncesiyle, meslektaşım Neşe Yıldızhan ile yola koyulduk. Son aylarda şu gerçek ortaya çıktı ki, ilçeler dahil merkez tam bir şantiye alanı. Lakin insanlar tahammülsüz, sabırsız. Sabır diyoruz, ‘bekleyin, az kaldı’ diyoruz. Çünkü bu projelere bittiğinde, özellikle merkezden söz ediyoruz, Kahramanmaraş turizmden sportif yatırımlara, eğitimden sosyal ve kültürel yatırımlara kadar uzanan yelpazede çıtayı yakalamış olacak.

İLK DURAK KARAMANLI KAVŞAĞI

Kaç kez haberi çıkmış olursa olsun, kentin en hareketli bulvarlarından Şekerdere üzerindeki Karamanlı Köprülü Kavşağına uğruyoruz. İlk varış noktamız. Her zaman derdik ya, trafik bu kent için en önemli, en ciddi problem diye. Başkan Erkoç da trafikte tıkanan damarları açmak adına öyle bir girişti ki, Şekerdere’deki kavşak sonrası, Çukurova Anadolu Kavşağı bunu takip ettiğinde, trafik akışı daha rahatlayacak, ulaşım kolaylaşacak. Fiziki olarak çalışma temposu mükemmel. Araçlar, çalışanlarla konuşuyoruz, zaman mefhumu yok. Süresinden önce bitirilmesi için talimatlandırılmışlar.

FERHAT GİBİ DELİNEN DAĞLAR

VE KUZEY ÇEVRE YOLU PROJESİ

Hep yazıldı, konuşuldu, habere konu oldu. Ancak meslektaşım Yıldızhan ile bu bölgede görülmeyen yerlere ilk giden yerel gazeteci olduğumuzu düşündük. Çok zor bir coğrafyada,  Ahırdağı eteğindeki yol yapım çalışmalarını bizzat gördük, görüntüledik. Onlarca iş makinası harıl harıl çalışıyordu. Denildi ya, iki ilçeyi birbirine bağlayacak, doğu ile batıyı birleştirecek. 30 km.lik yol, bu bölgedeki ulaşım rahatlığını getirecek. Gazi Kışlasından geçen mesafe için de izin alınmıştı. İki yön arasındaki süreklilik daha da güçleniyordu.  Meslektaşım Yıldızhan ile gezerken, çalışmanın zorluğunu bizzat gördük. Bu arada, Hürriyet Mahallesindeki, TOKİ konutları arkasındaki yol çalışmasına engel teşkil eden birkaç ev var. Tıkanmış kalmış. Çözülmeyecek sorun yok. Başkan Erkoç’un olduğu yerde sorun çözülür. Tamamlandığında, gerçek anlamda ulaşımda tıkanan damarların biri değil, tamamı açılmış olacak. Şimdilik stent takılıyor, diğer damarlar açıldığında, ulaşım bu bölgede hem kolay, hem zevk, hem zaman olarak insanların yaşam standardına etki yapacak.

ATIKSU ARITMA VE GÖRDÜKLERİMİZ

Bugüne kadar hep çevre kirliliğinden söz ettik, buna dair çok yazılara yazdık, haberler çıkarttık. Senelerin ihmaliydi Atıksu arıtma tesisi. Kirlenen çevre, kirlenen doğa, insan yaşamını ve toplum sağlığını tehdit ededursun, çözüm noktasında kimse elini taşın altına koymamıştı. Bu proje de Başkan Erkoç’un önemsediği proje idi. Kirlenen, katledilen çevrenin, doğanın farkındaydı. Yeraltı suları kirleniyor, barajlar kirleniyor, doğal yaşam mahvoluyor iken, büyükşehir kayıtsız kalamadı. Başlattığı proje, tarihin en büyük projesi idi. Tabi kıyıda, kenarda kaldığı ve kimse görmediği için ezbere yorum yapmak, desteksiz sallamak kolaydı. Sorumlu mühendis arkadaş bizi gezdirirken, kısa bilgiler de vermeyi unutmadı. Fiziki olarak bitme aşamasındaki atıksu arıtmada yaklaşık 1,5 ay sonra su verilmeye başlanacaktı.

Sıcakta haber peşinde koşmak da zor. Daha önce birkaç kez habere konu olan Canlı Hayvan Borsasına gidiyoruz. Modern bir tesis ki, yapımı için şimdiye kadar geç kalınmış denilecek projelerdendi.

MİLLET BAHÇESİ VE GAYBERLİ KAVŞAĞI

15 Temmuz Millet Bahçesi’nin son halini Başkan Fatih Erkoç’un canlı yayınında izlemiştik. Hele gece vakti muhteşem görünüyordu. Türkiye’nin ilk Millet Bahçesiydi. Düşünün 180 dönümlük alan kazandırılmış şehre, çevreye. Türkiye’nin en özgün sosyal donatı alanlarından birisi… İçerisinde botanik bahçe, modern parka ve oyun alanları, yeşil alan ve oturma alanları, otopark, temalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, sağlıklı yaşam ve koşu yolu, kondisyon aletleri, spor kompleksi, basketbol, futbol, tenis ve Japon kalesi sahaları, akülü araba parkuru, bisiklet yolu alanları bulunuyor. 18 milyon devam eden proje bedelli Millet Bahçesi, kentin yüz akı.

Ve hemen altındaki Gayberli Kavşağı. O da gece müthiş görünüyor. Kuşlar, ay yıldız ve akıllı kavşak… Her ne kadar insanlar alışamadı ise de zamanla alışacaklar, sevecekler.

KAYAK MERKEZİNDEKİ TEMPO!

En hummalı çalışmalardan biri de burada sürüyor. Yedikuyular mevkiinde yapımı devam eden, yaz-kış rekreasyon alanı ve kayak merkezinde sona geliniyor.

Tamamlandığında, çevre illerden gelen kış sporları tutkunlarına hizmet verecek. Senelerdir bu şehre turist gelmiyor diye yakınır iken, kayak merkezi, kış turizminin kalbi olacak. Kış sporları için 4 ay  hizmet verecek olan tesis, 250 km. yarıçaplı bölgemizde tek kış sporları tesisi olacak. 

İş makinaları enginlerde, tepelerde çalışırken, firma sorumlusu Taner Göğebakan’dan teknik bilgiler de ediniyoruz. Yerin altı bitti, sıra üst zeminlerde. Teleferik de çekilecek, yaz kış insanlar sporun, eğlencenin, dinlenmenin ve temiz havanın keyfini çıkartacaklar.

İller Bankası katkısıyla yapımı süren Kayak Merkezinde (Rekreasyon alanı) adımlar, çalışmaları yerinde görüntülerken, altyapı dediğimiz Yedikuyular yolunun öncelikli olduğunu belirtmedik, düşünmedik de değil.

Bittiğinde, kış turizmi bu bölgede insanların yaşam kalitesini de artıracak.

YAHYA KEMAL’DE TENZİLE ERDOĞAN

Biliyorsunuz, Tenzile Erdoğan, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden muhterem annesinin adı. Teşkilatçı yapısı, deneyimi ve başarılı siyaset adamı Fatih Erkoç’a karşı özel bir ilgisi, sempatisi bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erkoç’un bu jestinden dolayı mutlu olmuştu. Yahya Kemal Mahallesinde sona doğru gelinen Tenzile Erdoğan eğitim yuvası, yani okulu, çevrede önemli bir eğitim tesisi yokluğunun da önüne geçiyordu.

En önemlisi, bu eğitim yuvası, bir vefanın, bir büyüğü hatırlamanın ortak düşüncesi,  eseriydi.

ARASA OTOPARKI İLE MİLLİ İRADE MEYDANI

Yerinde görme ve inceleme durağımızın sonuncusu idi Arasa Otoparkı ile Milli İrade Meydanı. Bu şehirde otopark ciddi sorundu ve trafik zaman-zaman bu nedenle tıkanıyor, şikâyetler ayyuka çıkıyordu. Bunun farkında olan Başkan Erkoç, geçen yıl başlattığı çok katlı Arasa Otoparkı devreye sokmak için hazırlanıyor iken, ciddi otopark sorununun önüne geçilmek istenirken, büyükşehir belediyesi karşısında, eski emniyet müdürlüğü binası yerine yapımı süren milli irade meydanı da çevrenin hem kaderini, hem de çehresini değiştirecekti. Çünkü senelerdir bir meydanın hasretini, özlemini çekiyorduk. Bayramlarda Trabzon Bulvarı bu sebeple can çekişiyor, tıkanıyordu. Şimdi bunun önüne geçilecek.

Üzeri meydan, yeşil alan olurken, altı da yine araçlar için otopark yapılacaktı.

Büyükşehir her yerdeydi. Başkanı Fatih Erkoç da bitmek bilmeyen enerjisi ile gece gündüz çalışıyordu. Allah emeklerini zay etmesin!

   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol