Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN NECATİ OKAY VE KAMU KÜLLİYESİ MESELESİ
 


Dulkadiroğlu Belediyesinin Mart ayı meclis toplantısı sonrası basın mensuplarına Kamu Külliyesi Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Necati Okay, projede sona geldiklerini söylemişti. Projenin ihale aşamasında olduğunu aktarmış, sözlerini şu şekilde sürdürmüştü o gün. "Kamu Külliyesi projesi yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığımız bir projemizdi. Bugün artık bu projemizi ihale aşamasına getirdik. Sıfırdan ortaya çıkardığımız bu projenin bu aşamaya kadar gelen kısmı çok zorlu oldu. Elde ettiğimiz bu özel kamu alanına bedel ödemeden imar uygulamalarıyla sahip olduk. Yaklaşık 59 dönüm alanı imar uygulamalarıyla elde etmiş olduk. Bu kamu külliyesi projesini yaptık. Projemiz bugün ya da yarın sisteme girecek. 27 ya da 30 gün içerisinde bize ihale günü verileceğini düşünüyoruz. Bu projeyi bir yıl içerisinde bitirme hedefimiz var. İhale şartnamemizde bir yıllık bir süremiz mevcut."

*

Buraya kadar sorun yok, eyvallah ve teşekkürler!

Çok şükür, proje hayata geçiyor. Çok şükür demem şundan ki, bu mesele biraz fazla uzadı. Ha, Başkan sayın Necati Okay’ın elinde miydi, belki değildi. Çünkü kamulaştırma meselesi vardı, bürokratik görüşmeler, belki de engeller vardı.

Lakin ne olursa olsun, bitti…

Zira bu mesele, kamuoyunda çok konuşuldu, çok yazıldı, hatta ve hatta öyle hal aldı ki, ‘Bu saatten sonra imkânı yok yapılmaz, çok uzadı, çok gecikti’ diyenlere bile oldu.

Şu da vardı, ne zaman basın mensupları ile Başkan Necati Oktay bir araya gelseler, Kamu Külliyesi projesi mutlaka sorulur, mutlaka da cevabı alınırdı.

Yani gündemden hiç düşmemişti. Belki başkan sayın Okay bu meseleyi anlatmaktan, dillendirmekten yorulmuştu ama, yorgunluğuna da değdi diyebiliriz.

*

 

Dediği gibi, seçim sürecindeki en önemli taahhütlerinin başında Kamu Külliyesi projesi gelmişti.

O günkü meclis toplantısında; "Seçim sürecinde verdiğimiz en önemli taahhütlerden biri de bu projemizdi. Biz kamu hizmetlerini aynı bölgede sunacağımıza yönelik vatandaşımıza söz vermiştik. Bölgenin değişimine ve dönüşümüne katkı sağlayacak bu projemizin adı bile bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağladı. Projemizi yapacağımız alan artık bir cazibe merkezi haline geldi. Kamu Külliyesi projemizde titiz bir çalışma yaptık. Tam istediğimiz gibi bir projeyi ortaya koyduk. Kamu külliyesi projemizde belediye binamız, büyük bir kaymakamlık binası, kaymakamlık binası içerisinde birçok ilçe müdürlüğü yer alacak, özelliğinden dolayı emniyet ve tarım ilçe müdürlüklerine de ayrı alanlar tahsis ettik. Ayrıca nikah salonu ve yemekhane olarak kullanacağımız ayrı binalar yer alacak. Vatandaşlarımızın çocuklarının bakımlarının yapılacağı gündüz bakım evi ve kreş yer alacak. Dulkadiroğlu kültür merkezi de bu alanda yer alacak. Alanda ibadethane alanımız da mevcut. Yine aynı alan içerisinde gençlik merkezi alanını da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yer tahsisi yaptık. Her türlü sosyal donatı alanı bulunan kamu külliyesi projemizde kapalı ve açık otoparklar da yer alıyor. Modern Dulkadiroğlu'nun merkezini bu alanda oluşturmuş olacağız." diye müjde verdiğinde, kendisinin yüzü güldüğü kadar, meclis üyelerinin de yüzünde çiçekler açıyordu.

*

Başkan sayın Okay’ı tebrik ediyoruz. Belki geç oldu ama güç olmayacak inşallah. Yaklaşık 60 dönümlük alana yapılacak Külliye ile bölge dediği gibi cazibe merkezi haline gelecek.

Allah yolunu açık etsin sayın Okay!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol