Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

70 KARE FOTOĞRAFTA KARAYOLLARI REZALETİ
 Geçtiğimiz hafta sonunda, tatil, sağlık ve turizm mahallemiz Ilıca’ya gidip gelirken, yol ile ilgili olarak çektiğimiz fotoğrafların sayısı 70’i bulmuş. Minibüsü kullanan şoför Kasım Kaçamaz bile, “Abi bu kadar fotoğrafı ne yapacaksın, iki-üç kare nerene yetmiyor!” demek zorunda kaldı.

Bundan çıkan anlam şu; yollarımız tam bir rezalet.

Bırakın Kayseri’ye kadar olan yolu, vazgeçtik Göksun’a kadar uzanan yoldaki iyileşmeyi, senelerdir sıkıntı olan, insanlara, sürücülere işkence çektiren, bir türlü bitirilemeyen, siyasilerden çok muhalefetin de söylemlerine malzeme olmaktan bir türlü kurtulamayan Göksun yolumuz, insanın içini dışına çıkartmada bire bir. Hasret ve özlem hep kursağımızda kaldı, sevinçlerle birlikte…

Özellikle Hasancıklı’dan başlayıp, Ilıca yol ayrımına kadar uzanan, yer yer çift yolun oluşturduğu güzergâhta araç kullanmak tam bir cambazlık istiyor, gerektiriyor. Tabi sürücülerin ne dediklerini burada yazmamız şık düşmez. Ancak lastik ve jantların yırtıldığını, araçların parça kırdığını, bir saatlik yolu bir buçuk saatte kat ettiklerini söylersek, ne dediğimiz daha iyi anlaşılacak.

HA BU SENE, HA GELECEK SENE BİTTİ, BİTECEKTİ HANİ

Bu yolun yapımı, tamamlanması, her yıl ertelendi. Ya müteahhitleri çürük çıktı ve kaçtı, ya da yapılan yollar bir işe yaramadığı için, duble yol özelliğini taşımadığı için, ya da işi alan firmaların işi bir taşeron firmaya ihale edip kalitesizliği sergilediği için olsa gerek, yapılan ve mevcut yollar delik deşik.

Her taraf çukur, her taraf köstebek yuvası, üstelik de yollar göle dönmüş vaziyette. Sürücüler araçlarını sürerken, zik-zak çizdikleri gibi söylenmedik lafı da bırakmıyorlar.

Siyasilerden ricamız, artık bu yol üzerinden siyaseti bırakıp, Suçatı’dan başlayan ve 27 km.den oluşan Ilıca yolu dahil, artık sürücüleri işkenceden kurtarmanın vakti geldi de geçiyor bile.

Bu arada,  Andırın yol ayrımından başlayıp, Kavlaklı OSB’den çıkacağı söylenen yola harcanan milyonlarca lirayı,  kaybedilen zamanı, toprağa gömülen serveti ve devletin uğradığı zararı unutmadığımızı da hatırlatmak isteriz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol