Her şey aklıma gelirdi de, yarım asır sonra, ilkokul öğretmenim ile karşı karşıya geleceğim aklıma gelmezdi. Hayat sürprizlerle dolu derler de, doğruymuş. Bu sürprizi, anlamlı günde, yani öğretmenler gününde İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Yusuf Kahraman hazırladı.

Mutlu muydum, elbette. Ne demek, bize emek vermiş, üzerimize titremiş, ailemizden eksik kalan eğitimimizi bize vermiş, fedakâr öğretmenle 50 yıl sonra bir araya gelmek ne demek? Bunu ancak yaşayan bilir.

O öğretmenler ki, hayatımıza dokunmuşlar.

O öğretmenler ki, yol haritamızı çizmişler.

O öğretmenler ki, bizlere bildiklerini, tecrübelerini anlatarak hayatı öğrenmemize vesile olmuşlar.

Elleri öpülesi öğretmenler onlar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programın ev sahipliğini Kervanhan Gastronomi tesislerinde gerçekleştirilen gün, Öğretmenler Günü’nden bir gün önce hayat buldu. 80 emekli öğretmenin katıldığı programda öğretmenlere kahvaltı ikramında bulunduk, kahvaltının ardından öğretmenlere musiki dinletisi ve son olarak karanfil takdim ettik.

50 yıl önceki öğretmenimi, Mıllış Nuri İlkokulundaki hanımefendi Ayten Dinç’i karşımda görünce, eski günlerimi hatırladım, kendimi ilkokul sıralarında zannettim, yüreğimin kıpır kıpır ettiğinin farkına vardım.

O gün, bizlerin mutluluğuna tanıklık eden Valimiz sayın Ömer Faruk Coşkun, “Öğretmenlerimizin çok önemli payı var dolayısıyla sizler bu görevi layıkıyla yerine getirip emekli oldunuz” demişti.

Çünkü valimiz sayın Coşkun’un eşi hanımefendi de bir öğretmendi.

*

Programın ev sahibi bendim ama sanki ben bende değildim o gün, o manzara karşısında. Öğretmenime ne diyeceğimi bilemedim. Bu güzel, bu anlamlı sürprizle bizi sevince boğan İl Milli Eğitim Müdürümüze sürprizinden ötürü teşekkür ederken, beni 50 yıl önce Mıllış Nuri İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Ayten Dinç ile buluşturduğu için de Rabbime şükrettim, hamd ettim.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada, öğretmenime çiçek ve oyma sandık hediye ederken bile o çocuksu hareketlerim gözlerden kaçmamış. Bu mutluluğa ortak olan, tanıklık eden dostlarıma seslenerek; “Ben milli eğitim camiasına teşekkür ederiz. Hocamla şahsımı buluşturdu. Hocamıza çok teşekkür ederim buralara kadar geldi. İyi ki beni okutmuş ve buralara kadar getirmiş. Öğretmenlerimiz bizim eli öpülesidir onları sırtımızda taşımamız lazım. 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim!” derken gözlerimin buğulandığını çok sonra fark ettim.

Ne deyim, bizi hayata hazırlayan, üzerimizde emeği, hakkı olan öğretmenim başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol