Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

GÜREŞTE, TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON OLDUK
 Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen 7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası’nda 62 puanla Kahramanmaraş Belediyespor birinci, 44 puanla Bulgaristan ikinci 38 puanla Adige Cumhuriyeti üçüncü oldu.



Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93 yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen 7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası Batıpark Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şampiyonaya 18 ülkeden 120 sporcu katıldı. Kıran kırana geçen şampiyonada 62 puanla Türkiye birinci, 44 puanla Bulgaristan ikinci 38 puanla Adige Cumhuriyeti üçüncü oldu.

Güreşlere Adıge Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bulgaristan, Dağıstan, Gürcistan, Gresnedar,  İnguş Cumhuriyeti, İran, Irak, Kırgızistan, Kırım Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Maldova, Makedonya, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve  Yakutistan’dan 120 sporcu katıldı.

Güreşlere Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, As Başkan Seçkin Saruhan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Mustafa Uzunlar, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali ihsan Kabakcı, ile binlerce güreşsever katıldı.

Şampiyonanın açılış konuşmalarında ilk olarak kürsüye Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali ihsan Kabakcı geldi.

EMEĞİ GEÇEN BAŞKAN POYRAZ’A TEŞEKKÜR

GHSİM Kabakcı yaptığı konuşmasında, Kahramanmaraş’ta spora ve sporcuya yapılan yatırımların arttığına işaret ederek, özelliklede güreşte çok büyük gelişmeler yaşandığına işaret etti.

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, federasyon olarak Türk Güreşinin kalkınması ve dünyada hak ettiği yeri alması için uğraş verdiklerine işaret ederek: “Güreşçilerimizin yetişmesi adına bu tür organizasyonları çok önemli ve yerinde bir adım olarak görüyoruz. Bundan dolayı bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’a ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince güreş şampiyonasını gerçekleştirdiklerine işaret ederek: “Bundan beş yıl önce sizlere bu salondan ve bu kürsüden bir söz vermiştik. Atasporumuz güreşe sahip çıkacağız ve onu hak ettiği yere getireceğiz demiştik. Bu sözümüzü tuttuk. Bugün Uluslar arası Güreş Şampiyonamızın 7.sini yapıyoruz. Bunun yanı sıra Belediyesporumuzun bünyesinde kurduğumuz 150 kişilik güreş takımımızın başında Harun Doğan gibi bir Avrupa Şampiyonumuz bulunuyor. Şu anda güreş takımlarımız hem yıldız gençler de hem de büyükler de birinci ligde mücadele ediyorlar. Kutlama etkinliklerimizde bu yıl bir değişiklik yaptık. Buradaki güreşlerin ardından yarın Elbistan’da, öbür gün Afşin’de daha sonraki gün de Göksun’da güreş turnuvaları düzenliyoruz. Davetimize icabet ederek buraya kadar gelen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Hamza Yerlikaya ve diğer tüm misafirlerimize ve siz değerli güreşseverlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

ılış konuşmalarının ardından güreşler başladı. Kıran kırana geçen güreşlerde dereceye girenlere madalyaları ve ödülleri verildi.

Takım halinde dereceye giren Kahramanmaraş Belediyespor, Bulgaristan Güreş Takımı ve Adıge Cumhuriyeti Güreş Takımına ise kupaları verildi.

SIKLETLERİNDE DERECEYE GİREN GÜREŞÇİLER ŞUNLAR;

55 kg.

1. Altynbek Alymbaev-Kırgızistan

2. Rasul Mashezov-Adıge Cumhuriyeti

3. Ruslan Karaibragimov-Rusya

60 kg

1.M.Emin Öğüt- Kahramanmaraş Belediyespor

2. Adilet Mamataev-Kırgızistan

3. Amaiak Khastian- Rusya

66 kg.

1. Azamat Khubiev-Adıge Cumhuriyeti

2. Ulukman Mamatov-Kırgızistan

3. Halil Küpeli – Kahramanmaraş Belediyesi

74 kg.

1 Arsen Mairov – Adıge Cumhuriyeti

2.Mehmet Özdemir- Kahramanmaraş Belediyespor

3.Bakhtiyar İsrafilli – Azerbaycan

84 kg.

1İsmail Bulut - Kahramanmaraş Belediyespor

2.Gıya Chykhladze – Ukrayna

3.Aleksandre Gobejıshvılı – Gürcistan

96 kg.

1.Ziviad Metreveli- Gürcistan

2.İsa Göçer- Kahramanmaraş Belediyespor

3.Archil Kitrashili-Gürcistan

120 kg.

1.Perviz Hadibasmanj-İran

2.Ratmır taov-Adige Cumhuriyeti

3.Şakir Bozkurt- Kahramanmaraş Belediyespor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol