Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ÖZBOLAT’TAN İŞ KAZALARINA AİT SORU ÖNERGESİ
 CHP Milletvekili Durdu Özbolat;

“Yer altında ve üstünde yaşanan iş kazalarında binlerce işçisini kaybeden ülkemiz, dünya sıralamasının en üstlerinde yer almaktadır. Özelleştirme, taşeron, rodövans (kiralama) gibi uygulamalarla piyasanın insafına terk edilen işçilerimiz, her türlü hukuki haklardan mahrum olarak, kuralsız ve denetimsiz çalıştırılmaktadır. Bu nedenle, iş kazalarından kaynaklanan can kayıpları takdir-i ilahi olarak görülmemekte, cinayet olarak değerlendirilmektedir” derken,

Bu çerçevede;

İşçi sağlığı ve iş güvenliği denetiminden birinci derecede sorumlu olan bakanlığınız, iş kazalarından kaynaklanan ölümlerle ilgili hukuksal bir işlem yapmış mıdır?

Kazaları önleyebilecek bilimsel ve teknik yatırımlar konusunda, zorlayıcı ve cezai hükümler getiren yasal düzenlemeler yapılacak mıdır?

Özelleştirme, taşeron ve rodövans (kiralama) nedeniyle hak kayıplarına uğrayan işçilerimiz için, Anayasal bir hak olan örgütlenme ve sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması yönünde bir düzenlemeye gidilecek midir?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol