Birkaç aydır ülke olarak sıkıntılı günler yaşadık. Korona denen illet, tüm dünyayı olumsuz etkilediği gibi, bizleri, piyasaları da etkilemekten geri durmadı, mağdurlar, işsizler ve ayakta durmaya çalışan firmalar bundan etkilense de, çok şükür hayat normale döndü.

Mübarek ramazanı ve bayramı da geride bıraktıktan sonra, piyasaların düzeleceğine dair umudumuzu hiç yitirmedik. Hem MÜSİAD olarak, hem de bir ticaret erbabı olarak hükümetimizin yanında olduk, aldığı ekonomik tedbirleri özümsedik.

*

Piyasaları rahatlatacak ekonomik paketler, tedbirler kuşkusuz akabinde etkisini gösterdi. Ancak bu pakete ve açıklamalarla birlikte emlak piyasası ile otomotiv sektörü tırmanışa geçtiyse de, alt sektörlere de bu hareketlilikten payını alınca, işletmeler üretime başlayınca, geçmişin izleri yavaş yavaş silinmeye başladı.

İnsanlara bakıyorum, dışarı çıkmayı özlemişler.

Haklılar da, kolay değil, sürekli evde oturmak insanın psikolojisini bozuyordu. Ancak ülkemizin, bizlerin sağlığı adına alınana kararlara uymak zorundaydık, uyduk da…

Şimdi yaşam ve piyasa normale döndü çok şükür!

Bizler de yeniden işimizin başına döndük, yine sizlerin hizmetine açıldık.

*

Hatırlayın, geçtiğimiz ayın son günlerinde Adana yolu üzerindeki fabrikamızda bir yangın çıktı. İstenmeyen, beklenmeyen, zarar ve zayiat getiren bir yangındı.

O yangında yananlar benim değildi.

Kayınpederim, aile büyüğüm Turgut Pekel ve oğullarının da değildi.

O fabrika ve o fabrikada yananlar milletimizindi, sizlerindi.

Yanan şu eşya, bu eşya şu veya bu mal değil, milletin malıydı, milli servetti.

O bakımdan, yangın sonrası arayan, geçmiş olsun dilek ve temennilerinde bulunanlar çok oldu. Allah kimseye felaket, acı ve üzüntü vermesin!

Yangın sebebiyle, bizleri arayan, geçmiş olsun, sevinenler oldu ise de önemli değil, dostlarımız, arkadaşlarımız, meslektaşlarımız üzüntülerini dile getirdiler.

Hepsine, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

*

Biz bu şehir için üretiyor, bu şehir için istihdam sağlıyoruz. Bütün çabamız daha çok üretmek, daha çok ülkemizi, şehrimizi temsil etmek, daha çok şehrimizi temsil etmek!

Biz bu şehri seviyoruz, işimizi seviyoruz. Bütün gayretimiz, bütün düşüncemiz sizleri memnun etmek, şehrimize, insanlarımıza dokunmak, yardımlarımızla, ürettiklerimizle bu şehrin gelişmesine katkı sunmak!

Bu şehir için kim bir tuğla koyduysa, koyuyorsa, Allah razı olsun diyoruz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol