Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK
  Bu seminerde konunun uzmanı KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mahmut YARDIMCIOĞLU Yeni TTK ve Bağımsız Denetim konularında güncel bilgileri bizlere aktaracaktır” dedi.


Yasada oluşan değişikliği ile bilgiler veren Oda Başkanı Arif Şen, işletmelerin  uluslararası piyasalara daha rahat entegre olabilmeleri, şeffaflaşabilmeleri ve kurumsal bir yapıda faaliyetlerini yürütebilmeleri için uzun bir hazırlık dönemi sonrası 14 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu (yeni TTK) finansal raporlama ve bağımsız denetim alanında devrim niteliğinde düzenlemeler getirmekte olduğuna dikkat çekti ve;
“Ancak, 6335 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikle finansal raporlama ve bağımsız denetim alanında yeni TTK önemli düzenlemeler yapılmıştır. ülkemizdeki işletmelerin yaklaşık %99,2′ sini oluşturan KOBİ’ler bağımsız denetime tabi iken (anonim şirket bazında yaklaşık 90.000 şirket bu kapsamdaydı), 6335 sayılı yasa ile bağımsız denetime tabi olacak şirketlerin Bakanlar Kurulunca belirlenmesi yönünde bir düzenleme değişikliği yapılmıştır” diye konuştu.


Şen’in konuşmasından sonra mikrofonu konunun uzmanı Sayın Mahmut Yardımcıoğlu’na bıraktı. Yardımcıoğlu ise, yasadaki değişiklik ile ilgili olar7ak mali müşavirleri bilgilendirdi. 


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol