Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

UĞUR MUMCU, ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILACAK!
 Ünal Ateş, e.mail ile gönderdiği yazılı açıklamada, “Fakat; devlet, devlet ve hükümet büyüklerinin verdiği “namus ve şeref” sözlerine karşın, bu cinayeti çözmemek için her yolu denedi. Soruşturmayı yürüten savcılar neredeyse yılda iki kez değişti. Kimi terfi ettirildi, kimi öldürüldü! He hatta biri Ugur Mumcunun karısı Güldal Mumcu ya ne demiş:

‘Güldal Hanım, üstüme gelmeyin. Namus borcumuz dediler, bugüne kadar hükümetin hiçbir üyesi dosyanın ne olduğunu bana sormadı. Bu işi devlet yapmıştır, siyasi iktidar isterse çözer...’
‘Ama bu söylediklerimi bas
ına açıklarsanız yalanlarım Güldal Hanım.’

Yıllar önce ülkemizde planlı bir politikanın adım adım uygulamaya geçildiğini ilk söyleyenlerin arasındaydı Uğur Mumcu. “Susurluk”u, tarikat, rabıta ve yolsuzlukları yıllar önce karşımıza ilk o çıkardı. Onun işaret ettiği tehlikeler birer birer yaşamda karşımıza dikildi.


Ve bu ülkede, aydınlıktan gözleri kamaşanlar ülkemizi koyu karanlıklarına hapsetmek için, karanlığın ortasında bir meşale gibi ortalığı aydınlatan “mumları” birer birer söndürmeye başladılar.

Mumcu, yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış “Tam Bağımsız Türkiye” ideali için halkını aydınlatmaya çalıştı. Ancak, üzerine gittiği, ”Siyaset-Tarikat-Ticaret “ ile simgelenen şeytan üçgeninin kurbanı oldu.

Ülkemizde son 100 yıl içinde 62 gazeteci siyasi cinayetler sonucu öldürüldü.1909’da öldürülen Hasan Fehmi Bey, bir yıl sonra Ahmet Samim ve sonraları Sebahattin Ali, Abdi İpekçi, İlhan Erdost, Musa Anter, Turan Dursun, Çetin Emeç, Metin Göktepe, Hrant Dink ve Uğur Mumcu bunlar arasında ilk akla gelenler.Ülkemizin üzerindeki bu karanlık ablukanın uzak olmayan bir gün mutlaka dağıtılacağı umudunu biz de yüreğimizde koruyor; yaşam tarzıyla, yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlık ilişkilerin arka planını yansıtmaktan canı pahasına çekinmeyen yürekli insan Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz”  dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol