Öne Çıkanlar MUHAMMED GEVHER MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR Arafatta olmak TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Bu haber kez okundu.

SÜNNİ KARDEŞLERİMİZLE SORUNUMUZ YOK!
 20 Aralık Perşembe günü, Erenler Derneğinde gerçekleşen toplantıda, hazırlanan ortak basın bildirisinde konuşan Ünal Ateş, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kahramanmaraş valiliğinin Alevi Bektaşi Federasyonunu anmaya ilişkin başvurularını reddettiğini kaydetti; “Bu yasaklama, protesto ve yitirdiklerimizi anma hakkımızı engellenmesi, ak ve özgürlük ilkeleriyle çelişiyor. Darbelerle ve katliamlarla yüzleştiğini iddia edenlerin insan hak ve özgürlüklerinden anmadığı şey, hak ve hukuku kendisi için işletmesi olarak görülmektedir. Oysa darbelerle hele hele 12 Eylül ile yüzleşmenin yolu, Maraş’tan geçmekte iken, bunu yasaklamak sadece ve sadece darbecilere arka çıkmak demektir. Maraş katliamı,  12 Eylül darbesine giden sürecin dönüm noktalarından biridir. Mademki hükümet darbelerle yüzleşmeyi arzu ediyor, o zaman TBMM’de niçin bir araştırma komisyonu kurulmuyor? Darbeleri Araştırma Komisyonunda Maraş katliamı için özel bir başlık bile açılmaya ihtiyaç duyulmamıştır” dedi.



GERÇEĞİ GİZLEMEYE ÇALIŞAN KİMLER?

Bu soruyu da Ünal Ateşe sordu. “Bunların içinde şu ana siyasette olan şehrimizin siyasetçilerinden olanlar var mıdır?” diyen Ateş, “Eğer bu sorular cevap bulmaz ise, bizim yaralarımız kanamaya devam edecektir. Ve 2012 Türkiye’sinde ölen yakınlarımızı anmamızın bile yasaklanması, bizde bir yara d aha açacaktır. Bizler inancımız gereği, asla şiddetten yana olmadık, intikam duygusu ile yanıp tutuşmadık, yaptığımız hiçbir etkinlikte bu tarz bir çağrımız olmadı. Bizler her zaman sevgiden, barıştan, hoşgörüden, kardeşlikten yana tavır aldık. Tüm çağrılarımız buna yönelik oldu. Maraş olaylarını anma isteğimizin altında da bu nedenler vardır. Bizim Maraş’ta yaşayan Sünni kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Biz olaylardan dolayı bu şehrin tüm insanlarını sorumlu görmüyoruz. Bizler gerçek suçluların açığa çıkarılarak, bu şehrin üzerindeki kara lekenin kaldırılmasını istiyoruz. Bu anlamda yapacağımız basın açıklaması öneme taşımaktadır. Bizim kardeşlik birlik çağrımız dilde değil gönüldedir. Bu anlamda valiliğin verdiği kararı tekrar gözden geçirerek tekrar değerlendirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.


Ünal Ateş son olarak 23 Aralıkta gelen misafirleri ile Maraş’ta gelemeyen yakınlarını  bulundukları yerlerde 13.30’da, 34 yıl önce kaybettiklerini bir kez daha anacaklarını duyurdu.


Pirsultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Salman Akdeniz, Erenler Kültür veDayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili, İngiltere Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil’in de katıldığı toplantıda ayrıca Ateş, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırırken; “Bu sabah, TSO’daki toplantıya bizleri çağırmadılar. Asıl orada olması gereken bizlerdik.” derken, yine bir basın mensubunun, dış güçlerden neyi ve kimleri kastettiklerinin açıklamasında; “Dış güçler burada, kimisi İngiltere’den geldi, kimisi Almanya’dan, hepsi de bu mahalleden. Ama acılarla dolu insanlar. Asıl dış güç arıyorlarsa, uzağa gitmesinler, Kahramanmaraş’a gelen ve 3. dünya savaşının kışkırtıcıları, patriotu kuracak olan Almanlar ve Hollandalılar” diye cevap verdi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol