Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

SANKO ANASINIFLARI VELİLERİ DE EĞİTİM SÜRECİNE KATIYOR
 Seminerde, yaş dönemlerine göre çocuğa sorumluluk vermenin geleceklerine yapılacak doğru bir yatırım olduğu belirtiliyor. 

Özel Sanko Anasınıfları Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmeni Gamze Çiçek, çocukların 2 yaşından itibaren sorumluluk alabileceklerini belirterek, özgüveni tam, bağımsız bir birey yetiştirmek için onlara pratik yaptıkça gelişen becerilerin motive edici bir şekilde davranılması gerektiğini söyledi.
Özellikle 2-4 yaş arası çocuklarda tek başına uyuma, yemeğini kendilerinin yemesi, kıyafet ve ayakkabılarını giyip çıkarabilme becerileri kazandırılabileceğini anlatan Çiçek, 5-6 yaşındaki çocuklarda onlardan istenenlerde seçenek sunmanın iletişimi kolaylaştıracağını kaydetti.

Velilerin yaş gruplarına göre çocukların neleri yapıp neleri yapamayacağını iyi bilmesi, çocuğun yanlış ya da eksik yaptığında telafisi için fırsatlar sunmanın yapabileceklerine olan inançlarını güçlendirdiğine işaret eden Çiçek, “Ceza, etkili bir çözüm yöntemi değildir. Bunun yerine tartışarak, çocukla beyin fırtınası yaparak doğru olan davranışa yönlendirilmesi gerekir” görüşlerine yer verdi.
Özel Sanko İlkokulu Müdür Yardımcısı Hatice Adıyaman da anasınıflarının eğitim sürecinde veli katılımlı çalışmalara önem verdiklerini belirtti.
Adıyaman, ‘’Öğrencilerimizde en iyi sonuçlara ulaşmak, velileri eğitim sürecine dahil ederek etkili işbirliği yapmakla mümkün olacaktır” dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol