Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ÖNCE MEMLEKETİM DENMELİ
 Kolundaki rahatsızlığa rağmen Adanalılara söz verdiği için geldiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Konukoğlu, Gaziantep’in sanayileşme sürecine ilişkin bilgi verdi. 
Konukoğlu, “Gaziantep ortak akıl anlayışı ile yönetilmektedir. Valisinden belediye başkanlarına, milletvekillerinden sivil toplum kuruluşlarına kadar herkes ve her kesim, söz konusu Gaziantep olduğunda tek ses haline dönüşür” dedi. 
Gaziantep’in, tek vücut haline gelip ortak aklın düşüncesini tek ses olarak dile getirdiğini ve bundan da Gazianteplilerin bir bütün halinde kazançlı çıktıklarını anlatan Konukoğlu, “Bu sayededir ki, Gaziantepliler şirketlerinin merkezini İstanbul’a taşımadılar. Sanayiciler ve işadamları doğdukları kentlere kendilerini her zaman borçlu hissetmeliler” diye konuştu. 

ÖNCE MEMLEKETİM DENMELİ 
Kendisinin yatırımları planlarken, “Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep” düşüncesinden hareket ettiğini kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti: “Düşündüğümüz alanda Gaziantep’te yatırım olanağı yok ise önce komşu illere yöneliyoruz, orası da olmazsa diğer illere. Ama her koşulda Türkiye’ye yatırım yapıyoruz. Adanalı da ‘Dünyada Türkiye, Türkiye’de Adana’ demeli. Böyle yapılırsa bizi biz eden kentlere borcumuzu öderiz. Bununla da yetinmemeliyiz ve şirketlerimizin merkezini daha fazla kazanmak uğruna İstanbul’a taşımamalıyız. Eğer Gaziantep’te biz ve bizim gibi sanayiciler merkezimizi taşımız olsaydık, diğerleri de İstanbul’a akın ederdi. Bugün de bizleri sizlerin huzuruna getiren Gaziantep başarısını sağlayan şirketler olmazdı.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol