Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

KALİDA’NIN KONUĞU BAŞKAN POYRAZ İDİ
 17 Kasım cumartesi günü, terminal bitişiğindeki Edo Cafe’de her zaman kahvaltılı toplantıları yaparak kentin gündemine damgasını vuran KALİDA, bu kez de Başkan Poyraz’ı davet etti, Poyraz da, büyükşehir ve kentsel dönüşüme ilişkin bilgiler vererek, davete katılanları aydınlattı.



Kahvaltılı sohbet toplantısının sunumunu gerçekleştiren KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe sonrası konuşan Kalida ikinci Başkanı Ökkeş Balsuyu, konukları selamladı, Kalida olarak kentin gündemine ilişkin düşüncelerini konuklarla paylaştı sonra da, “KALİDA olarak önümüzde iki önemli mesele var, bunlardan birisi, 28-30 Kasım tarihleri arasında, İstanbul’da,  TUSKON’da yapılacak olan uluslar arası fuar. Bizler bu fuara katılarak, hem ürünlerimizi pazarlayacağız, hem de şehrimizi tanıtmış olacağız. Bu  fuar bizim için önemli. İşadamlarımıza yeni pazar kapıları açması bakımından da önemli. İkincisi ise, biliyorsunuz, Suriye’deki iç savaşla birlikte birçok mülteci bizlere sığındı. Bugün itibariyle Kahramanmaraş’taki mülteci sayısı 14 bin olarak gösteriliyor. Bu insanlar mağdur, önümüz kar-kış. Bu insanlar fakr-u zaruret içindeler. Onlara yardım eli uzatmamız lazım. Kimse Yok mu derneği ile birlikte  KALİDA olarak yardım kampanyası düzenledik ve bu kampanyayı önemsedik. Sizleri de bu hayırlı kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz” dedi, mikrofonu konuk başkan Poyraz’a teslim etti.


HİZMET NOKTASINDA SIKINTI OLMAYACAK!

Kahvaltının konuğu belediye başkanı Mustafa Poyraz ise, ilkin bugün şehrimizi ziyaret edecek olan Orman ve Su işleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu’nun geleceğini duyurdu, bakanı misafir edeceklerini söyledi. Sonra da, herkesin merakla beklediği büyükşehir meselesine değinerek; “Büyükşehir bizimi hayalimizdi, beklentimiz idi. Nihayet gerçekleşti. Hayırlı uğurlu olsun. Şu var, büyükşehirin getirisi götürüsü ne olur, bunu zamanla görecek insanlar. Yerel yönetimlerin güçlenmesi lazımdı ki, bu Büyükşehir yasası ile yürürlüğe girecek ve hayat bulacak. Japonya’ya gittim, dünyanın birçok dünya ülkelerine ziyaretlerde bulundum, belde diye bir yerel yönetime rastlamadım. Bizde çok. Sadece bizde 53 belde var. İmkanları sınırlı, gelen paralar da kendilerinin maaşlarına, şoförlerine yetmiyor. Hizmete sıra gelmiyor, imkan yok ki gelsin” diye konuştu.


YENİ BİR YAPILANMAYA GİDİLECEK!

Başkan Poyraz, Büyükşehir ve kentsel dönüşümle ilgili olarak da şunları söyledi; “Büyükşehirle birlikte önemli bir yapılanmaya gidiyoruz. Şimdiden ilçelerin ve beldelerin resimlerini çekmeye başladık. Bundan böyle işler tekelden ihale edilecek. Ana kentte daire başkanlıkları, ilçelerde de müdürlükleri olacak. Hizmetlerde aksama diye bir şey söz konusu değil ve olmayacak. Çok başlılıktan kurtulma bir anlamda bu. Zira özel idare ile il  genel meclisi kalkıyor, tüm yetkileri ve sorumlulukları belediyelere devredilecek. Böylece yeni kurulacak olan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizle birlikte ilçe sayımız 11’e çıkacak. Şehrin geleceği açısından büyükşehir önemliydi, uzun vadede herkes daha çok hizmet alacak, herkese daha fazla hizmetten yararlanacak. Bir kere israflar önlenecek. Beldelere para geliyor, gelen para arabalara gidiyor. Ha. Bize sorarsanız, Kahramanmaraş büyükşehire hazır mı, dünden hazırız”


Sonra da kentsel dönüşüme ilişkin düşüncelerini paylaştı, Kıbrıs Meydanındaki Vakıfbankın da üzerinde olduğu binalara ilişkin düşüncesini söyledi, “Biliyorsunuz, bu adanın altında dere  var, yani o binalar tonoz üzerindeydi iki, bakanlığın bu tür yapıların yıkılmasına ilişkin emir  var. İstiyoruz ki buraya düzenli,i büyük bir meydan yapalım. Bunun için kolları sıvadık. Şu da var, biliyorsunuz, Kahramanmaraş birinci derecede deprem kuşağı üzerinde. Halen 50’nin üzerinde çürük, yıkılmaya hazır binalar var, biz kentsele dönüşümle hem binaları,  hem de insanların hayatını kurtarmış olacağız” şeklinde konuştu sonra da hem gazetecilerin,  hem de kahvaltıya katılan konukların sorularını cevaplandırdı.








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol