Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

KADINLARIN TOPLUMDAKİ YERİ
 18 Ocak Cuma günü, MADOEVİ’nde, KİKAD Kurucu Başkanı Melek Gül, geldikleri için başta onur konuğu olan AK Parti Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar olmak üzere, herkese teşekkür etti.

Yemekli tanışma toplantısının onurkonuğu olan milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın Girişimci Kadınları ile birlikte olmak, bana büyük bir enerji veriyor, heyecanlıyım, mutlu olduğunu belirterek, “Sizleri tek tek tebrik ediyorum, her biriniz kendi namınıza iş kurmuş, istihdam yaratmış, ailesinin ve bir anlamda memleketinin geleceği hakkında söz sahibi olduğunu ispatlamış kadınlarsınız.


Türkiye'nin geleceği ya da geleceğin Türkiye'si için, bu enerjiye ihtiyacımız var. Toplumsal, kültürel ve ekonomik açıdan daha iyi bir gelecek oluşturmak; kadını ve erkeği el ele vermiş her alanda yenilikçi bir anlayışla hareket eden toplumla sağlanabilir.

Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımız çalışma hayatında var olmalılar. Kadının çalışma hayatındaki varlığı ise, fırsat eşitliği ile mümkün olabilir” dedi.


İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Türkiye’ye yeni bir soluk getiren anlayışımızla ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi ile yola çıktıklarını da kaydeden Milletvekili Kaçar, “Bunu söylediğimiz zaman kadını erkeği, genci yaşlısı tüm vatandaşlarımız için fırsat eşitliği sağlamaya çalıştık. Fırsat eşitliğini önce temel eğitimde ve sağlıkta yakaladık. Yoksulun önünde eğitim konusunda engel olmasın dedik ve yoksul ailelere ciddi destek verdik. Sağlıkta da dönüşümü yakaladık. Doğan her çocuğumuzun sigortalı olduğu bir döneme geldik. Anne ve bebek ölümlerinin azalmasında en hızlı ilerleyen ülke haline geldik. Türkiye'de kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmaya katılımlarına yönelik bilinçlenmeli ve fırsatları iyi değerlendirmeliyiz.


Bugün açılışını yaptığımız derneğimizin diğer sivil toplum örgütlerimiz gibi; kadınlarımızın önünde yepyeni kapılar açacağına inancım tam. Sürdürülebilir büyümenin sağlanabilmesi ve Türkiye'nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmesini hedefliyoruz. Bunu başarmanın yolu; stratejik planlamalardan geçiyor. Yapacağımız tek şey; toplumun bütün gücünü sürdürülebilir büyümenin bir parçasına haline getirebilmek. Kadın-erkek, engelli-engelsiz, yaşlı-genç demeden toplumun bütün potansiyelini hayata geçirmeyi başarmalıyız.


Bunun için de kadını ve erkeği hiçbir ayrımcılığa tabi tutmadan fırsat eşitliğinin sağlandığı bir düzene ulaşmak ve bunun için gerekli tedbirleri almak zorundayız. Bu yüzden AB uyum sürecinde çıkardığımız paketlere baktığımız zaman en büyük kazanç kadınlar ve çocuklar adına yapıldı. İş Kanunu'nda eşit işe eşit ücret verildi, kadının istihdamda önünün açılması için pozitif ayrımcılık yapılıyor. Anayasa'nın 10. ve 41. maddeleri kadınların lehine değiştirildi” diye konuştu.


Yeni kurulan derneğin Kahramanmaraş’a, kadınlara ve toplumsal yaşama katkı sağlayacağını ve yararlı olacağının altını çizen Kaçar, dernek yönetim kurulu üyelerini tebrik etti, başarılar diledi.

Toplantıya ayrıca katılanlar arasında, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu ve Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan da vardı.










Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol