Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

DEDEOĞLU, “2013 YILI 2012'DEN DAHA ZOR GEÇECEK”
 Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 2012 yılında Türkiye'nin en önemli sorunlarından hiç birisine doğru dürüşt çözüm üretilemediğini ifade ederek, terörün arttığını ve işsizliğin bir türlü azaltılamadığını vurguladı. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın sürekli olarak geriye gitmeya devam ettiğine işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, üreticinin son 10 yıldır hiç bir şekilde emeğinin karşılığını alamadığını kaydetti.

Sanayi kesiminin yapılan teşviklerle ancak ayakta durmaya çalıştığına da dikkat çeken Mesut Dedeoğlu, küçük esnafın çok büyük sıkıntı içinde olduğunu ifade etti.

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ

Yapılan harç, vergi, elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve LPG gibi zamlardan sonra işçi, memur, emekli ve asgari ücretli kesimin alım gücünün iyiden iyiye azaldığı da bildiren Dedeoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Hükümetin 2013 yılı bütçesinde yatırıma, İstihdama, esnafa, işçiye, memura, emekliye ve çiftçi çok düşük paylar ayrılmıştır. Hükümet, yine bütçe açıklarını vergi ve zamlarla kapatmaya çalışacak. Bu durumda Perşembe'nin gelişi, zaten Çarşamba'dan belli olmuştur. 2013 yılı 2012 yılından daha zor geçecek."

Dedeoğlu, hükümetin israfı önleyecek ve kaynakları adil bir şekilde toplumun tüm kesimlerine yönelik kullanacak bir politika izlemesi gerektiğini vurgulayarak, küresel sermaye yerine, vatandaşın ve yerli sermayenin desteklenmesini sözlerine ekledi, Yeni yılda Kahramanmaraş'ta devam eden yatırımların bitirilmesini ve yeni yatırımların yapılmasını arzu ettiklerine değinerek, yeni yılda işçinin, memurun, emeklinin, esnafın, çifçinin ve sanayicinin emeğinin karşılığını almasını istedi.

Son olarak Dedeoğlu “Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutlar, yeni yılın ülkemize ve Kahramanmaraş’ımıza hayırlar getirmesini dilerim” diye konuştu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol