Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

BEYAZ ET ÜRETİMİ DESTEĞE MUHTAÇ!

Ülkemiz tarım sektörünün yüz akı, tavuk eti endüstrimiz dünyanın önemli bir üreticisi haline gelmiştir, diyen Başkan Türkben, “Beyaz Et Sektörü bu seviyeye bilimi, teknolojiyi ve bilgiyi öğrenerek, paylaşarak ve kullanarak ulaşmıştır. Sektörün ve ülkemizin önünde başarılması gereken daha büyük hedefler bulunmaktadır. Mevcut işletmelerimizi geliştirip daha çok pazara hitap etmek istiyoruz. Devletimizin desteklerine ihtiyacımız var.”dedi. Devlet destekleri konusunda KALİDA üyelerine seminer verebileceklerini söyleyen İl Müdürü Emiralioğlu, üretici ve satıcı firmaların yanında olduklarını belirtti. Beyaz etin yaygınlaşması gerektiğini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, “ Damar sertliği riskinin beyaz et tüketenlerde azaldığı saptanmıştır. Çünkü, beyaz ette doymamış yağ asitleri oranı, kırmızı ete göre daha yüksektir.  Kalp ve damar hastaları beyaz eti tercih etmelidir. Beyaz etin, sindirimi kolaydır. Liflerinin kısa olması nedeniyle, sindirim sorunu olan kişilere tavsiye edilen bir protein kaynağıdır.” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Emiralioğlu, KALİDA’nın çalışmalarını tebrik etti ve üreticilerin taleplerini yerine getirmek için çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol