Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

BELEDİYE’DEN BATTANİYE KAMPANYASI
 Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Reyhanlı ve Ceylanpınar’a komşu olan bölgelerde insanların ekmek ve battaniye ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek: “Gaziantep ve şehrimizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin genel manada ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak sınırın hemen ötesinde barınmaya çalışan Suriyeliler için yardım kampanyası başlattık. Orada yaşayan insanların acilen ekmek ve battaniyeye ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Bir ekmek alabilmek için saatlerce kuyruklarda beklediğini ve bir ekmeğin 4-5 dolara kadar çıktığını biliyoruz.

Hamiyetperver sanayici ve işadamlarımızı aradık ve durumu onlara izah ettik. Aradığımız tüm sanayici ve işadamlarımız bu kampanyamıza destek oldular ve şu an itibari ile 16 tır un hazır. Biz de belediye olarak her evden bir battaniye kampanyası ile bu yardım kampanyasını başlattık. Şu soğuk kış şartlarında bizler sıcak yataklarımızda yatarken, hiç değilse orada bulunan sabilerin, ebeveynlerin yaralarına merhem olabilmek maksadıyla bu kampanyayı başlattık. Çünkü bizim peygamberimiz ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ buyuruyor. Bunlar da bizim komşularımız. Nasıl ki dünyanın öbür ucundaki insanlara yardım gönderiyorsak buradaki komşularımıza da yardım etmek zorundayız.

Orada kardeşlerimizin acil olarak ihtiyaçları olan ekmek ve battaniye ihtiyacını karşılamak üzere kampanyayı başlattık. 16 tır unumuz hazır ve birkaç güne kadar bunun 20 tır’a ulaşacağını tahmin ediyoruz. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizden de ‘her evden bir battaniye’ kampanyasına destek vermelerini temenni ediyoruz. Adresimiz belli. Şekerde re Yolu’nda bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze ellerindeki imkanları dahilinde yardımda bulunurlarsa bizlerde toplanan yardımları Kızılay’ın vasıtasıyla o insanlara ulaştıracağız.

Buradan bir kere daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Halkımız yanlış anlamasın. Giyecek yardımı felan istemiyoruz. Sadece bir battaniye. Çarşıdan alabilecekleri gibi evlerinde çok temiz ve kullanmadıkları bir battaniyeleri de olabilir” diye konuştu.

Maddi destekte bulunmak isteyen vatandaşlara da seslenen Başkan Poyraz: “Başbakanlığımızın maddi destek konusunda bir yardım kampanyası başlatıp başlatmadığını bilmiyorum. Ancak maddi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız varsa da onların bu miktara battaniye alarak teslim etmelerini rica ediyorum. Biz belediye olarak 800 civarında battaniyemiz hazır. İnşallah 4-5 tır battaniye toplarız da oradaki kardeşlerimize şu soğuk kış günlerinde bir nebze de olsa yardımcı oluruz diye düşünüyorum” diye konuşarak halkımızın kampanyaya destek vermelerini istedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol