Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

BBP’DEN BÖCEĞİN ADINA TEPKİ
 Mersinin erdemli ilçesine bağlı güzel oluk beldesindeki aydınlar köyünde bulunan ve araştırmacıların yardımı ile bu tür bir böceğin daha bulunmadığı söylendi. Eski sedir ormanlarına yerleştirdikleri çukur tuzaklarla böcekleri topladıklarını ifade eden (KSÜ) Doç. Dr. Sakine Serap Avgın’a ve KSÜ Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslana BBP Kahramanmaraş il başkanlığı tarafından ilk tepki geldi.

BBP Kahramanmaraş Merkez ilçe başkanı Hayrettin Arslanhan açıklamasında şunları söyledi, ‘bizi rahatsız eden konu, bu böceğe İstiklal Savaşı kahramanlarımızdan Sütçü İmam’ın adının verilmesidir. Böceğin türü her ne olursa olsun göğsümüzü gere gere adını andığımız kahramanlığını;çocuklarımıza, torunlarımıza anlattığımız İstiklal Savaşı sırasında, Kahramanmaraş’lıların özgürlüğü için kendi canını hiçe sayan gözünü bile kırpmadan düşmana silahını doğrultup ateşleyen bir yiğidin adının bir böcekle anılması sayın Doç. Dr. Sakine Serap Avgın açıklamasında bahsettiği gibi bin yıl sonra bile bir kahramanın adının bir böcekle anılması kabul edilemez. Bir böcekte yaşatılması ve dünyaya duyurulmasının bizim kahramanlık hikâyelerimize hiçbir katkısının olmayacağını düşünüyoruz. Bu böcek bir kahramanın ismine yakışmaz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol