Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN POYRAZ, ÖNCE ANDIRIN’IN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ
 Beraberinde Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı, Belediye Başkan Yardımcısı Av.Hasan Kara, belediye meclis üyeleri ve bir gurup basın mensubu ile Andırın ilçe girişindeki Haşdırın Et Lokantasında mola verildi, burada Başkan Poyraz ve ekibini karşılayanlar arasında; Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, kardeşi (bir önceki dönemde AK Parti’den 7. sıra milletvekili adayı) yüksek inşaat mühendisi İdris Tezcan ve AK Parti ilçe teşkilat başkanı Şaban Avcı yanında Andırın il genel meclis üyeleri bulunurken, bu ziyaretin samimi bir hava içerisinde geçeceği belli olmuştu.



Yemek sonrası Belediye Başkanı Baki Tezcan’ı makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Andırın ilçesine iki katlı bir taziye evi için söz verdiklerini belirterek söze başladı. Ev sahibi olarak konuşan Belediye Başkanı Baki Tezcan da, Başkan Poyraz’ın iki katlı taziye evi için söz verdiğini, bunda mutabık kaldıklarını, ancak kendilerinin bir taziye evi için şimdilik ihtiyaçları bulunmadığını, ilerleyen günlerde bunu yapabilecek güçleri olduğunu kaydederek, ilçeye bir mesire alanı için ana kent belediyesinin katkısını istedi. “Önce Başkan Poyraz ve arkadaşlarını ilçemizde görmekten son derece mutluyuz. Artık Büyükşehir statüsüne kavuştuk,  hayırlı uğurlu olsun! İlçemiz altyapı olarak, fizik ve moral olarak Büyükşehir olmaya hazır. Doğrudur, sayın Poyraz bir taziye evi için söz vermişti, ancak mesire alanı önceliğimiz. Bu meselede kendisinden katkı bekliyoruz!” dedi.


YARIN BUGÜNDEN GÖRÜNÜYOR!

Tezcan’ın konuşması sonrası Poyraz ise daha önce de Andırın’a gelmek istediklerini, ancak kısmetin bugün yaşandığını belirtti, ilçe belediyelerini ziyaret ederek, eksikliklerini, taleplerini ve ana kentin ilçeye verebilecek hizmetlerini tayin ve tesbit etmek için seferber olduklarını söyledi; “Kahramanmaraş’ın f1otoğrafını çekiyoruz. Çünkü yarın bugünden görünüyor.  Artık Büyükşehir de olduk, kendimizi ona göre hazırlamalıyız, gördüm ki başkan Baki Tezcan çok başarılı bir performans sergilemiş,  kendisini tebrik ediyorum. Baki bey iki dönemdir başkan, sessiz ama derkinden gidiyor, yaptığı çalışmalar, hizmetler meydanda. İlçeyi kayıt altına almış, elinden geleni yapmış, kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu, sonra da taziye evlerine ihtiyaçları olmadığından ilçenin sosyal anlamda eksiği olan bir mesire alanına katkı sağlayabileceklerinin altını çizdi, “Belediyelerin alanı küçüldükçe hizmetleri de kolaylaşıyor. Bize düşen, bu eksiklikleri, gedikleri tesbit edip tamamlamak, yardımcı olmak, bunun için buradayız. Aslında insanların ihtiyaçları, talepleri bitmez. Göz görür, gönül ister. Nasip olursa, artık büyükşehir de olduk, hep birlikte, el ele bu insanlara hizmet etmek  boynumuzun borcu, aldığımız emaneti de layıkı ile yerine getirmek bize düşen bir sorumluluktur” şeklinde konuştu.


ZAMANLA HERŞEY HALLEDİLİR!

Borcu olmayan bir ilçe belediyesi olarak dikkat çeken Andırın’ın en önemli eksiğinin yol olduğu görüşü ve sorusu üzerine başkan Poyraz;: zamanla her şeyin halledileceğini dile getirirken,  yüksek inşaat mühendisi İdris Tezcan da mevcut yolun müteahhit tarafından tamamlandığını ifade etti.

Belediye ziyareti ardından bu kez kafile AK Parti İlçe Teşkilatına uğradı, burada Teşkilat Başkanı Şaban Avcı ile sohbet edildi, Başkan Poyraz şunları söyledi; “Andırdın halkı çalışkandır, üretkendir ve eğitime büyük önem verir. Bu bakımdan Türkiye’nin dört biryanında devlet kadrolarında bir Andırın’lı bulabilirsiniz. Bu ilçemizde okuma oranı çok yüksek. Parti olarak, teşkilat olarak da her zaman yüzümüzü güldürmüşlerdir, kendilerine teşekkür ederim”


Sohbetin bir sırasında Teşkilat Başkanı Avcı, Başkan Poyraz’dan yüzme havuzu istedi ise de, Başkan Poyraz da bu talebi Gençlik Hizmetleri Spor İl müdürlüğüne taşıyacaklarını, sportif yatırımlar ile A.İhsan Kabakçı’nın ilgilenebileceğini duyurdu.

KAYMAKAM ÇİFÇİ, “ANDIRIN BÜYÜKŞEHİRE HAZIR”

AK Parti teşkilat ziyareti ardından bir diğer durak ise İlçe Kaymakamlığı oldu. Başkan Poyraz ve ekibini merdiven başında karşılayan, ilçede 11 aydır görev yapmakta olan Andırın Kaymakamı Alper Çifçi için Başkan Poyraz, “Maşallah kaymakam genç ve enerji dolu” derken 52 köyü olan ilçe ile ilgili ana kent belediyesi olarak yapabileceklerini tesbit için burada olduğunu söyledi.

Kaymakam Çifçi de, “Dilerim Büyükşehir yasası Kahramanmaraş için hayırlara vesile olur” demekle yetindi.


SON DURAK İDRİS TEZCAN’IN BÜROSU

İlçedeki son gezi adresi tanınmış müteahhit, yüksek inşaat mühendisi İdris Tezcan oldu. Başarılı işadamı ve siyaset adamı İdris Tezcan Başkan Poyraz ve ekibini kendi işyerinde ağırladı, misafirlere izzet-i ikramda bulundu, “İyi ki Kahramanmaraş Büyükşehir oldu, hiç olmazsa başkanımızı ilçemizde görebildik, kendisine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dileğinde bulundu, her zaman Başkan Poyraz’ın arkasında olduklarını, olacaklarının altını çizdi.


Ardından mesire alanı olarak düşünülen yaz turizm için en elverişli mekan olarak bilinen Kesik mevkiine gidildi, ancak Geben yol üzerindeki 10 dönümden fazla, (Horlovuk Mağarabaşı) üstelik de kaynak suyu içerisinde olan bir alanın mesire alanı için daha müsait olacağı görüşünde birleşildi, Başkan Poyraz da buraya yapılacak mesire alanı için her türlü desteği verebileceklerini belirterek, Etüt Proje Müdürü  Burhanettin Ertürkmen’e en kısa zamanda etüt çalışmaları için talimat verdi.

Başkan Poyraz ve ekibini yaklaşık 5 saattir ağırlayan ev sahibi Baki Tezcan ve halkına teşekkür edildi. 


 







Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol