Öne Çıkanlar İL BAŞKANI DOĞAN BAŞVURUSUNU YAPTI SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI İLÇE BELEDİYELERİ İSKEP KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ SOSYAL DEMOKRAT YEMEĞİ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI

Bu haber kez okundu.

ADAY İZCİLER YEMİN ETTİ
 Tören uygun bir salonda veya açık havada yapılır. Tören yerinde bir masa üzerinde ant içecek küçük izcilerin kepi, fuları ve göğüs armaları konur. Masanın sağ tarafında Türk Bayrağı, sol tarafında da ünitenin flaması bulunur.

Küme Başı / Oymak Başı / Ocak Başı , masanın arka tarafındadır. Ant içecek izciler, öbek başına getirilerek lidere takdim edilirler. Öbek Başı; "Ant İçme Töreni için aday arkadaşlarım hazırdır, Liderim" der ve bir adım geriye çıkar. Ant içecek adaylar, sayıca az iseler tek tek, kalabalık iseler öbek veya Küme olarak törene alınırlar.


Liderle, izci adayları arasında şu konuşma geçer:

Lider : Ne olmak istiyorsunuz?

İzciler : Yavrukurt / İzci / Ergin İzci olmak istiyoruz.

Lider :  Niçin İzci olacaksınız?

İzciler : Vatanımıza karşı görevlerimi daha iyi başarabilmek ve başkalarına her zaman yardımda bulunmak için.

Lider : İzcinin Birinci görevi nedir, biliyor musunuz?

İzciler : Evet, her gün bir iyilik yapmak.

Lider : İzci sözünü biliyor musunuz?

İzciler : Evet, biliyoruz.

Lider : İzci Sözü'ne sadık kalacağınıza söz veriyor musunuz?

İzciler : Evet, bütün kalbimizle.

Lider : Ne kadar zaman için ?

İzciler : Allah izin verirse DAİMA.

Lider : İzci andını tekrarlayınız." der:

İzciler toplu halde Ant içecekleri için en soldaki izci sol eli ile Türk Bayrağı'nı, sağ eli ile de yanındaki arkadaşının elini tutar. Bu şekilde el ele tutuşan izcilerden en sağdakinin sağ eli boş kaldığı için sağ eli ile izci selamı verir. Hep birlikte izci andını söyleyemeye başlarlar:


"Allah'a ve vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime,

İzcilik türesine uyacağıma,

Başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma,

Kendimi bedence sağlam, fikirce uyanık

Ve ahlakça dürüst tutmak için elimden geleni yapacağıma,

Şerefim üzerine ant içerim."

Diyerek, rahat pozisyona geçerler.

Lider : "Sizleri, kutlarım. Şu anda Kümenin bir üyesi, yurt ve dünya izcilerinin kardeşi oldunuz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim."


Der ve Öbek başına, izcilerin öbeği ile tanıştırılması talimatını verir. Öbek başı da yeni arkadaşlarını öbek üyleri ile tanıştırır. Daha sonra da davetlilerin katkıları ile izcilere kep, fular ve armaları takılır. Varsa ikram yapılır, sergi gezilir.  

Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi koordinesinde 10.01.2013 tarihinde saat 10.30 ergin izciler yemin etti.

ŞEREFİM ÜZERİNE AND İÇERİM!

Törene Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi, Tekstil Meslek Lisesi, Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi, Kahramanmaraş Otelcilik Meslek Lisesi İzcileri, KADAK İzcileri katıldı. Törene KADAK İl Önderi Erol Yurdalan, KADAK İzci Lideri Aydan Soğuk, Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi İzci Liderleri Hacı Veli Kalmış ve Müge Dağdelen, Tekstil Meslek Lisesi Lideri Fatih Doğan, Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi İzci Lideri Serdar Acer ve İl Temsilcisi  Mustafa Altıntop katıldı.

Tören ergin izcilerin çok hoşuna gitti izci olmaktan mutluk duyduklarını söylediler. Bizlere destekleri esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'ya, Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Ömer Telli ve Baş Muavini Ahmet Topak, Otelcilik ve Turizm Müdürü Beşir Özkurt, Tekstil Lisesi Müdürü Fatih Başkan, Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi Tuncer Okumuş, KADAK Spor Kulübü Sait Kılıçsalayan'a bizleri destekledikleri içn teşekkür ederiz.

Hazırlayan : İzci Lideri Hacı Veli Kalmış (Ticaret Meslek Lisesi)

Not: 15 - 16 - 17 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta İzci Liderliği Kursu (LTK) Başvuru için : Hacı Veli Kalmış Tel: 0 530 5601818 - 0 Erol Yurtalan (KADAK Spor Kulübü İzci Lideri) 505352 0935 

İzcilik Şartları: Lise Mezunu olmak şartı aranıyor, diğer şartlara yukarıdaki telefon numarasından ulaşmak mümkün.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol