Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

1,5 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
 Göksun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından işletme sahası içerisinde 1.5 milyon fidanın toprakla buluşturulduğu bildirildi.

Göksun ilçesine bağlı Karadut Köyü yakınlarındaki fidan dikme çalışmalarının yapıldığı sahada incelemelerde bulunan Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, sezon başında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen 1.5 milyon fidan dikme hedefinin yakalandığını söyledi.

Topraklarımızın ağaçlandırmaya ve erozyonla mücadeleye ihtiyacı olduğunu ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

“Bu sene itibari ile bin hektarlık bir alanın yaklaşık 200 hektarı bu vesileyle ağaçlandırılmış olacak. Ben şahsen çok büyük bir heyecan duyuyorum. Şuan Karadut Köyünün zirve noktalarından bulunuyoruz ama Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı 4’ü ilçemiz sınırlarımız içinde olmak üzere diğer ilçe sınırları içinde 10 değişik ekip tarafından ağaçlandırma çalışması devam etmektedir. İnanıyorum ki bu tempoda devam edersek ülkemizdeki erozyon sahaları kontrol altına alınmış olacak ve orman envalimiz bu sayede daha da artacaktır. Bu ağaçlandırma çalışmalarının hem ülkemizin ekonomisi ve doğal güzelliğinin zenginleşmesine hem de dünyanın geleceği açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Vatandaşlarımızın da her geçen gün ormanı koruma hususunda daha bilinçli ve daha bilgi bir şekilde hareket edeceklerdir. Bizlerde elimizden geldiğince bu faaliyetlerin içinde yer almaya ve teşvik etmeye gayret edeceğiz.”

Pehlivan, hummalı bir şekilde devam eden çalışmalarda çalışan insanların hem hizmet ettiklerini hem de bu hizmetin karşılığında aldıkları ücretle aile ekonomilerine katkı sağladıklarına dikkati çekti.

-“3 yıl içinde Ceyhan havzasını ağaçlandırmış olacağız”

Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı ise yaptığı konuşmada, önümüzdeki 3 yıl içinde Ceyhan havzasını ağaçlandıracaklarını belirtti.

Proje kapsamında toplam 3 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını ifade eden Hasırcı, “Bu alanın bin hektarı ağaçlandırılmış durumda. Bu sene ki programımız içinde olan 200 hektar alanın toprak işlemesi tamamlandı ve ağaçlandırma çalışmaları ise devam etmektedir. Önümüzdeki 3 yıl içinde Ceyhan havzasından Ceyhan ırmağına kadar olan 3 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışmasını tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Nurettin Dal

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol