Dünya Engelliler Haftası'nı kutlama heyecanını yaşadığımız bu haftada; güzel etkinlikler ve farkındalık oluşturmak için yoğun verimli günler yaşıyoruz. Dünya Engelliler Haftası her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletlere üye 156 devlet tarafından, dünya çapında kutlanmaktadır.

Tüm özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarında bulunan öğretmen ve okul idarecileri, hafta boyunca çeşitli kutlama ve farkındalık programları gerçekleştiriyor. Bir özel eğitim öğretmeni olarak ilk hedefimiz; öğrencilerimizin mutlu ve üretici bireyler olmalarıdır. Onları eğitmek ve okuldan mezun olduktan sonra istihdamlarını sağlayabilmek, hayatlarını idame etmelerine yardımcı olmak en büyük idealimizdir.

Bütünleştirme- kaynaştırma ile hayatın her alanında onları görmek istiyor ve İstihdam konusunda duyarlı işverenlere ihtiyaç duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Engelliler Haftası'nda öğrencilerimizin küçük dokunuşlarla ve uzun süren bir eğitim ile neler başardıklarını görmek, toplumda ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE yönelik farkındalık oluşturmak, onların toplumdaki varlıklarını hatırlatmak, etkinliklerle eğitim ortamı oluşturmak, toplumsal uyum becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak, biz eğitimcileri  mutlu ediyor.

Aslında önyargılar, bilinçsizlik, eğitimsizlik, duyarsızlık, empati yoksunluğu ve sevgisizlik bir engeldir. Özel gereksinimli  bireylerin, uygun eğitim ortamında bulunmaları, sevgi ve ilgiyle eğitim almaları engelleri ortadan kaldırıyor...

Farklı öğrenme ortamlarını seven öğrencilerimizin eğitimi sadece okulda değil, okul dışındaki aile ve sosyal çevrelerinde de devam eder. Onlara bilinçli ve eğitimli bir çevre oluşturmak hepimizin temel görevidir. Bu da onları tanımakla olur.

Özel eğitime ihtiyacı olan bireyleri, sadece bu özel haftada değil, yılın her günü hatırlamalı, farkında olmalı ve bunu eyleme dönüştürmeliyiz.

Tüm sağlıklı bireylere ve çocuklara nasıl davranmamız gerekiyorsa, onlara da aynı şekilde davranmalıyız. Eğitimi sevgi ile bütünsel ve kalıcı hale getirebiliriz. Sizlerden hiç bir farkı olmayan sadece özel eğitime ihtiyacı olan, sadece özel bireylere saygı ve sevgi de kusur edilmemelidir. Ve özel bir çocuğu ve ailesini incitenlerden biri olmamak konusu da çok önemlidir. unutmayalım ki; farklılıklarımız bizi zengin ve benzersiz yapar.

Özel eğitim gerektiren bireylerin özel eğitim okullarında - sınıflarında, rehabilitasyon merkezlerinde, halk eğitim merkezleri ve yerel yönetimlerde kurulan engelliler şube müdürlüklerinde  eğitim almaları, kurslara katılmaları, ailelerine yönelik eğitim ve kurslar düzenlenmesi, özel eğitimin yaygınlaşması açısından sevindiricidir.

 Bu güzel ve anlamlı haftada şunu da belirtmek isterim. Özel gereksinimli bireylerin hayatın her alanına eşit ve bağımsız katılmaları, istihdam edilenlerin sayısının artması en büyük temennimizdir.

Meleklerimizin  ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıralım, onları tüm kalbimizle kucaklayalım..

Hepimizin anlaşılmaya ve sevilmeye ihtiyacı vardır...

SEVELİM...  Dünyayı sevgi güzelleştirecektir...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol