Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

EMLAK DANIŞMANLIĞINDA YENİ DÖNEM
 Kahramanmaraş Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Murat İLDENİZ, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan ‘Taşınmaz ticareti’ hakkındaki yönetmelik ile bir statüye kavuşturulduğunu ifade etti.

Başkan İldeniz, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “Hâlihazırda uygulamada bazı sıkıntılar olsa da, kısa zamanda o sıkıntıların da bakanlığımızca dikkate alınarak giderileceğini umuyoruz. Bundan böyle emlak danışmanı olabilmek için, meslek odalarına kayıtlı olma, en az lise mezunu olma, mesleki yeterlilik belgesi ve Ticaret il Müdürlüklerince verilecek olan ‘taşınmaz ticareti yetki belgesi’ne sahip olma, ofislerin en az 30 metrekare olması ve fiziki durumu gibi bazı zorunluluklar getirilmiştir” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN HAKLARININ KORUNMASI

Vatandaşlarımızın da haklarının korunması ve güvenli alış-veriş yapabilmeleri için tüm gayrimenkul işlerini yasal sorumluluklarını yerine getirmiş sorumlu emlak danışmanları ile yapmalarının kendi menfaatleri olduğunu ifade eden Başkan İldeniz, açıklamasının diğer bölümünde ise; “Emlak danışmanlarının ofislerinde yetki belgesi ve oda kayıt belgelerine mutlak suretle dikkat etmeleri ve asla kaçak tabir ettiğimiz kayıtsız ofislerle, kendisine emlakçıyım diyen kayıt dışı olarak çalışan ve mesleğimizin değerini düşüren kişilerle alış-veriş yapmamalarını öneriyoruz” diye konuştu.

YENİ DÖNEMİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Başkan İldeniz şunları söyledi; “Mesleğe yeni başlayacak veya işyeri ruhsatı olmayan meslektaşlarımız, belediyeden işyeri ruhsatı alabilmesi için işyeri sahibi sorumlu emlak danışmanı seviye 5, müşteri temsilcisi olarak çalışanlar, emlak danışmanı seviye 4, MYK belgesi olarak Ticaret İl Müdürlüğünden yetki belgesi almaları gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Son olarak da emlak danışmanlığında yeni dönem diye tabir edilen uygulamaların hayırlı olması  dilek ve temennisinde bulunan Başkan İldeniz, bu uygulamaların sektöre kalite getireceğini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol