Öne Çıkanlar MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR Arafatta olmak KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

KMTSO HEYETİ AZERBAYCAN YOLCUSU

Kentte akaryakıt ve enerji sektöründe faaliyet gösteren iş insanı Salman Arıkan, önümüzdeki hafta KMTSO'dan geniş bir heyetle,  Azerbaycan'ın Bakü ve Sumgayıt şehirlerine gerçekleştirecekleri ziyaret için hazırlıklara başladı. 3-6 Mart tarihlerini kapsayacak olan bu ziyaret, Türkiye Yüzyılı İş Birliği ve Dayanışma Platformu ile işbirliği içinde gerçekleşecek ve genel ticaret heyeti olarak düzenlenecek.

Salman Arıkan, ziyaretin amacını şu sözlerle açıkladı: "6 Şubat'ta yaşadığımız ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında yanımızda olan, ülkemize yardım elini ilk uzatan can Azerbaycan'ın Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatlarıyla, yardım ve arama kurtarma faaliyetlerinde öncü olan bir ülke olduğunu gördük.

Bu ziyaretimizde, şehrimizin en çok yıkıma uğrayan bölgelerinden birine Azerbaycan mahallesi oluşturulması için gerekli destekleri almak ve birlikte hareket etmek istiyoruz."

HOCALI KATLİAMI ANITINI DİKMEK!

Salman Arıkan'ın en dikkat çeken önerilerinden biri, şehrin çarşı bölgesinde yapılan inşaat ve imar çalışmaları sonucunda oluşacak büyük meydanlardan birine "KARABAĞ" adını vermek ve bu meydana Hocalı Katliamı'nı anan bir anıt dikmek oldu.

Arıkan, Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla birlikte, geçmişten gelen birlik ve beraberlik ruhunu gelecek nesillere aktaracak anlamlı eserlerin şehre kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Arıkan, Türk milletinin tarihinin en kahramanlık dolu dönemlerinden biri olan kurtuluş mücadelesinden bugüne, Türk ve Türkiye Yüzyılı inşa etme sürecinde birlik ve beraberlik ruhuyla ilerlediğini ifade etti. Şehitleri rahmetle anarak, Türk milletinin ve Türk ordusunun daima muzaffer olması temennisinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol