Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİNE DESTEK
  Amacı; okulları örgün eğitim dışındaki zamanlarda belediye ile koordineli bir şekilde topluma hizmet sunan merkezler haline dönüştürüp halkın hizmetine sunma olan proje ile Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü okul bahçelerini peyzaj düzenleme, bitkilendirme, ağaçlandırma, spor ve oyun alanları ile donatılarak sosyal etkinliklerin yapılabileceği sosyal alanlar haline getirme konusunda da hizmet verecek.

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı toplantı salonunda, Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İkram İlbaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü, Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır, Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Muhammet Özpolat ve bazı okul müdürlerinin de katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.


Toplantı hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır: “Okullarımızın çevre düzeni ve ağaçlandırılması konusunda belediyemizin azımsanmayacak hizmetleri var. Okullar Hayat Olsun Projesi doğrultusunda müdürlüğümüz uhdesinde üzerimize düşen vazife ne ise elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Proje kapsamında okul bahçelerini tanzim ve ağaçlandırma ile sosyal alanlar haline getirme işlerini belediyemiz ve okullarımızın işbirliğiyle tatbik ediyoruz.


Zaten proje uygulamasına geçmeden önce de Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak okullarımızın bahçelerinin peyzaj işlerini yapıyorduk. Şimdi projeyle birlikte diğer resmi kurumlarla da senkronize bir şekilde çalışmaya başlamış olduk. “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projeler, konunun uzmanı olan personellerimiz tarafından gereken fizibiliteler yapıldıktan sonra uygulamaya geçiriliyor. Bu bağlamda sosyal belediyecilik adına üzerimize düşen görevi de yerine getirmiş oluyoruz.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından proje kapsamında pilot okul olarak tespit edilen Cahit Zarifoğlu İlkokulu ve Ortaokulu, Türk Telekom Ortaokulu,  Ahmet Bayazıt İlkokulu ve Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu, Abdurrahim Karakoç Ortaokulu ve İsmail Kurtul İlkokulu’nda geleneksel oyun çizgileri, çevre düzenleme, kent mobilyaları montajı, kondisyon aletleri montajı ve tamirat-bakım işleri yapıldı.

 “Okullar Hayat Olsun Projesi”nden önce peyzajı ve çevre düzenlemesi yapılan okullar arasında;

12 Şubat İlköğretim Okulu

Ö. Faruk Arıkan İlköğretim Okulu

İsmail Kurtul İlköğretim Okulu

25 Nisan İlköğretim Okulu

Kızılsekili İlköğretim Okulu

Kahramanmaraş İlköğretim Okulu

Zeki Karakız İlköğretim Okulu

Gülizar Şamil Aktaş Lisesi bulunuyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol