Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! BADMİNTON GRUP MÜSABAKALARI SONUÇLANDI

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE KARİYER GÜNLERİ
 Kahramanmaraş’ta işgücü ve istihdam içerikli etkinliğin ilk gününde Kahramanmaraş’ın önde gelen işadamları Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Hanifi Öksüz ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük panelist olarak birer konuşma yaptı.



Moderatörlüğünü  KSÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Görücü’nün yaptığı panelde konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Türkiye’de işsizlikten ziyade iş beğenmeme gibi bir durumun olduğunu ifade ederek iş hayatına atılım süreci ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı. “Yaratıcı düşüncenin en büyük destekçisi yetersiz sermayedir” diyen Karaküçük, öğrencilere kendinize inancınızı, güveninizi ve heyecanınızı kaybetmeyin tavsiyesinde bulundu.

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Hanifi Öksüz ise konuşmasında genç arkadaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarıya ulaştıran etkenleri katılımcılarla paylaştı. Başarının sırrının takım ruhu ile hareket etmek ve ortak akla önem vermekten geçtiğine değinen Öksüz, günümüzde tek akılla ilerlemenin oldukça güçleştiğini belirtti. Pozitif olma, değişime açıklık ve heyecanın önemini vurgulayan Öksüz, öğrencilere “önünüze doğru hedefler koyun ve sorumluluk sahibi olun” tavsiyesinde bulundu.

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce ise İŞKUR’un çalışmaları hakkında bilgiler vererek, öğrencilere İŞKUR’a başvurarak meslek danışmanlığı hizmeti alma tavsiyesinde bulundu.

Panelin soru-cevap bölümünde söz alan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan da Üniversitenin son iki yılda TEK-MER, Teknokent ve ÜSKİM ile önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ifade ederek Üniversite-Sanayi-Kamu işbirliğinin sağlanması yolunda önemli mesafeler kaydedildiğini dile getirdi. Kariyer günlerinin öğrenciler için önemli bir fırsat oluşturduğunu vurgulayan Rektör Karaaslan panelistlere ve organizasyonda görev alanlara teşekkür etti.

Panel, soru-cevap bölümüyle sona erdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol