Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

BİLİM DÜNYASINI SANKO’LU MİNİKLER KEŞFETTİ
 Öğrencilerde bilime merak uyandırmak, araştırma ve öğrenmeye ilgisini artırmak amacıyla Özel Sanko Anasınıfları ile Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi       işbirliğinde gerçekleştirilen ortak çalışmada, anasınıfı hazırlık grubu öğrencileri, bilim dünyasıyla tanışma imkanı buldular.

Minik öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Fen ve Teknoloji Lisesi’ni gezerek, bilim dünyasına küçük bir yolculuk yaptılar.


Lisedeki laboratuvarları ve materyalleri merakla inceleyen anasınıfı hazırlık grubu öğrencileri, lise öğrencilerinin tasarladığı robotu heyecanla izlediler. ‘’Gezegenler     ve gökyüzü’’ konusu çerçevesinde Bilim Merkezi’ni dolaştılar.  Lise öğrencileri, minik konuklarına Bilim Merkezi’ndeki objeleri tanıtarak, robotik çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Özel Sanko İlkokulu Müdürü Handan Şahintaş, gezi sayesinde küçük yaş grubu öğrencilerine bilimsel çalışmanın nasıl yapıldığının somut olarak anlatıldığını belirterek, ‘’Çocuklarımızın ilgisi bizleri mutlu etti” dedi.

Şahintaş,  ayrıca anasınıfı bölümünde yer alan Fen Bilişim ve Lego Laboratuvarı’nda yaş gruplarına uygun materyallerle onların meraklarını ve yaratıcılıklarını canlı tutan çalışmalar yaptıklarını da kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol