Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

YAYLA’DA SUSUZ KALDILAR BAŞKAN ERKOÇ’TAN YARDIM İSTEDİLER
  

Susuzluktan dert yanan hayvan yetiştiricileri bağlı oldukları müdürlükten gerekli desteği göremediklerini dile getirerek şu ifadelere yer verdiler.

HAYVANCILIK YAPANLAR PERİŞAN

66 yaşındaki meliha dilbirliği burda zorlanıyoruz Kuyulardaki suyu hem biz hem hayvanlarımız içiyor yaşlı teyze meliha dilbirliği Buradan büyükşehir belediye başkanımız Fatih Mehmet erkoç’a sesleniyorum, Su yok, elektrik yok, burada hayvancılık yapanlar perişan oluyor sıkıntı çekiyor arıcılara çok güzel bir destek verdiniz Allahlımda size sağlık, huzur ve uzun ömür versin diyerek, desteğinizi bizlere de vermeni istiyoruz diyerek çağrıda bulundu.

BİZ OLMASAK ET VE SÜT ÜRÜNLERİ’DE OLMAZ

Bizim meralarımız ilkbahar’da mayıs ayının başlarında yaylaya geliriz, yalnız ilkbahar aylarında her şey bol idare ediyoruz ama mayıs ayından sonra susuzluk sorunumuz var ve mera sorunumuz var.

Mera-ıslah projesi var ama o projenin hiç artısını görmüyoruz. Sekizinci aydan sonra on beş gün serbest ediyorlar tekrar kapatıyorlar bir faydasını görmüyoruz. Üstüne üstlük yerimizi daraltıyorlar. Bizim burada gölümüz var göl de hiç bi bakım yok, temizlenmiyor, kimse ilgilenmiyor zaten asıl su sorunumuz bundan dolayı kaynaklanıyor biz olmasak Et ve süt ürünleri de olmaz.

Damızlık koyun yetiştiricileri birliğimiz var ama hiç birimize faydası yok!  Buradaki en büyük sorun su sıkıntısı, su ihtiyacımızı göl den karşılıyoruz sonra kuyuya geçiyoruz bunlarda bize 1-2 ay yetiyor. Sonra biz kendi imkânlarımızla kaski ye gidiyoruz, kaski bize parayla su veriyor bunu bize belediyede karşılamıyor. Büyükşehir belediyesin daha bir tane yetkilisi gel ipte bizim sorunlarımızla ve sıkıntılarımızla ilgilenmedi. Bizim burada kimsemiz yok.

ELEKTRİK SORUNUMUZ DA VAR

Bizim kendi imkânlarımızla aldığımız güneş panellerimiz var onlarda bize yetişmiyor. Devletin bize verdiği aküler 2 yıldır çalışmıyor. Bunlarıda bizim tamir ettirecek gücümüz yok. Telefon zaten çekmiyor burada acil bir durum olsa ambulans çağırma gibi bir lüksümüz yok. Özellikle su sorunumuz hakkında gölümüzü onarılmasını belediyeden rica ediyoruz. Kuyudaki sudan hem biz hem hayvanlar da kullandığı için ister istemez çocuklarımız sık, sık hasta oluyor. Dolayısıyla içme sularımız da kirli burayla ilgili tarım müdürlüğüne birçok dilekçe verdik ama bugüne kadar hiç geri dönüş olmadı. Buradan yetkililere ricamız lütfen bize yardım edin.

PİKNİKÇİLERDEN ŞİKÂYETÇİYİZ

İlkbahar ayı geldiğinde buraya piknik yapmaya gelen vatandaşlarımız çöplerine sahip çıkmıyor. Burada bizim hayvanlarımız onları yiyor ve ölüyor Büyükşehir belediye başkanını bizzat buraya davet ediyoruz burada nasıl zorluklar çektiğimizi görsün. Yaylardaki damızlık hayvanlar bu şehrin et ve süt teminatıdır. bizim eksikliklerimizin giderilmesi yaylacılığın geliştirilmesi için yetkilileri göreve davet ediyorum.

Biz burada suyumuz bittiğinde başka yerlere gitmek zorunda kalıyoruz. Oralarda mera yok, hayvanları otlatamıyoruz. Mecburen burada kalıyoruz. Buda sağlıklı olmuyor, bizim halimiz müşkül, yine yetkililere sesleniyorum, özellikle buradan Büyükşehir belediye başkanımız fatih Mehmet Erkoç'u buraya davet ediyoruz. Buraya gelmesini rica da bulunuyoruz. Böyle bir yaşam tarzımız var. Çok Zor ve kıt kanaat geçiniyoruz burada gerekli işlemlerin yapılmasını bize yardımcı olmalarını arzu ediyoruz.

YAYLA’DA KOYUN KIRKMA ZAMANI

Yaylada hayvancılık yapan hayvancılar koyun kırkma etkinliği düzenledi kendi aralarında yarıştıkları koyun kırkmada en çabuk koyun kırkan bir kişide yarım altın ile ödüllendirildi.

HABER: Serkan Ercüment Kuzu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol