banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI 2020 RAPORU

Raporda, SANKO Üniversitesi, kadrolu öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısına göre sekizinci sırada yer aldı.

İlk kez 2018 yılında yayımlanan ve akademik, idari ve mali verileri içeren rapor, yükseköğretim kurumlarına ait kapsamlı bilgiler içeriyor.

77 vakıf yükseköğretim kurumuna ait verilerin değerlendirildiği raporda, SANKO Üniversitesi kadrolu öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısına göre sekizinci, öğrenci başına cari gider miktarına göre 10’uncu, öğretim üyesi yetiştirmeye katkısı: Araştırma görevlisi sayısına göre 12’nci, YKS başarılarına göre Tıp Fakültesi bulunan vakıf üniversiteleri arasında ise 16’ncı sırada bulunuyor.

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurulu Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2020 Raporu’nun SANKO Üniversitesi açısından önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Dağlı, ilk öğrencilerini 2014-2015 yılında alan SANKO Üniversitesi’nin 77 vakıf üniversitesi arasında kısa sürede sağladığı başarının, güçlü temeller üzerine kurulmaları ve hedefe uygun yapılanman kaynaklandığını belirterek, “Daha iyi olmak için her türlü fedakarlığı göstererek elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız” dedi.   

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alanında Doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Mikrobiyoloji alanlarında tezli yüksek lisans eğitimleri veriliyor. 2020- 2021 akademik döneminde öğrenci alacağı açıklanan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde eğitim verilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol