Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

ÖMER HALİSDEMİR ÇAĞLAYANCERİTLİ
 1919 da Sütçü İmam’ın ilk kurşunu atması ile Türkiye de kurtuluş destanının başlamasınındın sonra 97 yıl aradan sonra yine Kahraman, Kahramanmaraş’tan çıkarak Türkiye de darbenin kaderini değiştirdi.

15 Temmuz 2016  günü FETÖ terör örgütü üyelerinin darbe , darbesini önleyen isimlerin başında olan kahraman astsubay Ömer Halisdemir toprağa verildiği Niğde’ye giden Kahramanmaraşlılar Kahraman  Ömer Halisdemir  ailesinin başsağlığı dileğinde bulundular..

Ömer

Sütçü İmam dan dan sonra ikinci Kahraman olan ve Türkiye’yi kurtaran Ömer Halis demir nasıl kahraman oldu, generali nasıl öldürdü? Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnından vuran Ömer Halisdemir nerelidir? Hatice Halisdemir ile evli 2 çocuk babası şehit Ömer HalisDemir’in cenazesi, Bor İlçesi’ne bağlı Çukurkuyu Beldesi’ndeki meydana götürüldü. Burada düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekilleri Erdoğan Özegen, Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askerler, daire amirleri, şehitlerin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Darbeci generali öldüren Astsubay Ömer Halisdemir toprağa verildi Törende baba Hasan Hüseyin ile anne Fadime ana Halisdemir gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp ağladı. Şehidin özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Vali Ertan Peynircioğlu, “Başbakanlıktan ve komutanları aradı. Şehidimizin kahramanca çatıştığını söylediler” dedi. Darbeci generali öldüren Astsubay Halisdemir toprağa verildi.

Şükran Duygusu sunmak üzere Kahramanmaraş’tan giden Sait Doğan ve beraberindeki heyette: Hasan Hüseyin Halisdemir, “ Bizde Kahramanmaraşlıyız, Çağlayancerit ilçesinden buraya göç ettik geldik bizim akrabalarımız orada uzun süre olması sebebi ile Çağlayancerit den koptuk ama bizde Kahramanmaraşlıyız demesi. Ziyarette giden heyetin gözyaşlarına boğulmasına sebep oldu”.

Sütçü İmamdandan sonra 97 yıl aradan sonra Türkiye 2. Kurtuluş savaşından kurtaran milli Kahraman Ömer Halisdemir Kahramanmaraşlı çıktı..

Sütçü İmam gibi oda bir Kahraman ve tek kurşunla darbeciyi yere sererek üzerine sıkılan 36 kurşunla şehit düştü..

Çağlayanceritli Ömer Halisdemir ‘in mezarı Niğde Borda olsa da o bir Kahramanmaraşlı Kahraman olarak tarihteki yerini alıyor..

Kaynak: kahramanraşgazetesi 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol