Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

O AĞACIN ALTINDA 20 YIL AYAKKABI BOYADI
  

Adı Durdu Mehmet Demir.

51 yaşında ama sanki hayat onu biraz erken yıpratmış gibi. yaşam mücadelesini ayakkabı boyacılığı yaparak sürdürürken, Hükümet Bulvarında, kaldırım üzerinde, bir ağacın altında, özellikle erken saatlerde onu ya gazete okurken, ya da bulmaca çözerken görürsünüz. Müthiş bir haber analizi yapar, bulmacayı son karesine kadar doldurur, yorumları hiç kaçırmaz ve hep o ağacın altında nafakasını temin eder Mehmet Demir.

Neredeyse şehirdeki tüm gazetecileri tanır. Kapısı herkese açık demeyeceğim, çünkü kaldırım üzerinde, herkesi görür, herkes de ona ayakkabısını boyatır.

PAZARLIK YAPMAZ, NE VERİRLERSE…

Gariban olsa da, gönlü zengin. Kazancının yettiğini söyleyemiyor, kredi borçlarını gösteriyor ama her şeye rağmen kanaat sahibi, “Yetmiyor ama şükrediyorum. Az kazanıp çok dua ediyorum” diyen Mehmet Demir, işini çok sevdiğini söylüyor.

“20 yılım bu ağacın altında, kaldırımda geçti. Şikayetçi değilim. Yerimi değiştirmeyi de düşünmedim. Bu kaldırım, bu ağacın altı benimle özdeşleşti sanki. Müşterilerime, çevredeki esnaf kardeşlerime de alıştım” derken yüzünden gülümsemeyi, şükreden kanaat sahibi esnaf yüzünü eksik etmiyor. En büyük zevkinin gazete okumak ve bulmaca çözmek olduğunu yineleyen Demir, evli ve 5 erkek çocuk babası.

Ne diyelim, Allah gönlüne göre versin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol