Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

NARENCİYE FESTİVALİNE, ‘MARKA ERDEMLİ’ DAMGA VURDU

25 ülkeden 700 gösteri sanatçısının yer aldığı ve kortej yürüyüşü ile başlayan festival kapsamında Senegal, Kolombiya, Şili, Hindistan, Meksika, Gine, Kore, Polonya, Nepal, Kazakistan, Gürcistan, Rusya ve Dağıstan, Azerbaycan İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Moldova, Belarus, Tunus, Cezayir, Bangladeş, Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan'dan gelen dansçılar bölgelerine özgü danslarını sergiledi. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir ile milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda protokol üyesi ve STK temsilcilerinin katıldığı festivalde basın açıklamasında bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’yi narenciye ürünlerinde tescilli hale getirmek adına çalışmaya başladıklarını bildirdi. Festivalde ayrıca gastroshowlar, su jeti ve flyboard şampiyonası gibi etkinliklerin de düzenleneceği belirtildi.

Meyvelerle süslenen figürlerle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Mersin Narenciye Festivali, çeşitli stantların yanı sıra Galatasaray Meydanı’na kurulan ana sahnede düzenlenen etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen onlarca şefin ‘Narenciyeli lezzetler’ adı altında yemek hazırlayacağı festivalde  Erdemli Belediyesi de, limonata dağıtımı gerçekleştirdi.

ERDEMLİ’YE PATENTLİ LİMON, MUZ VE DOMATES

 Başkan Mükerrem Tollu burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Mersin’de narenciye deyince Erdemli’yi geçmek olmaz. Çünkü hepinizin bildiği gibi Türkiye’de limonun %65’i Erdemlimizde yetiştirilmekte. Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan narenciyede, Erdemli önemli bir ilçe. Dünya pazarına açıldığımızda başka ülkelerin, özellikle Akdeniz’e komşu ülkelerin narenciyeye daha fazla değer verdiğini görürken, biz maalesef Dünya pazarında istediğimiz seviyede değiliz. Biz de Erdemli Belediyesi olarak, ilçemizde ürettiğimiz ürünleri, özellikle limonumuzu, muzumuzu ve domatesimizi Dünya pazarında tanıtmak ve bir marka haline getirmek adına çok güzel bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Bundan sonra ilçemizde üretilen bu ürünlerimiz Erdemli markasıyla Dünya pazarı ile buluşacak. İnşallah Erdemli Belediyesi’nin yaptığı bu çalışma, çaba neticesinde hem çiftçilerimiz kazanacak hem üreticilerimiz kazanacak hem de ülkemizin ihracat dilimindeki yeri önemli bir noktaya ulaşacak. Bildiğiniz gibi bir marka oluşturmazsanız, Dünya ile buluşma imkanınız yok. Ayrıca Belediyemizin çalışmaları bununla sınırlı değil. Erdemlimizde bir narenciye fabrikası kuracağız. Tarım ürünlerini sanayiye dönüştürmezseniz, ekonomiye katkı sunmanız mümkün olmaz. Bu çalışmalar ile Erdemlimizde istihdama da katkı sunacağız. 50 kilometrelik sahil şeridimizde hem turizm anlamında, verimli topraklarımızla birlikte, hem tarım anlamında, hem de şu anda çalışmasını yürüttüğümüz organize sanayi bölgesi ile sanayi anlamında önemli bir yere geleceğiz. Sacın üç ayağını da kurarak, Erdemlimizi geleceğe en mükemmel şekilde taşıyacağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol