Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

MÜFTÜLÜKTEN MANEVİ REHBERLİK HİZMETLERİ
             Manevi rehber kimliğimizle öğrenci kardeşlerimizle haftanın 5 günü yaptığımız etkinliklerle birlikte zaman geçirmekteyiz. Günlük geçirdiğimiz 5 saatlik zaman diliminde gençlerimizin yaşadığı streslere psikolojik sıkıntılara manevi ihtiyaçlara çözümler bulabilmek başlıca hedefimiz oldu. Aramızda kurduğumuz manevi bağımız karşılıklı edindiğimiz güvenle bazen haftanın 7 günü öğrenci arkadaşlarımızın sorunlarına muhatap olmayı başardık. Böylelikle gençlerimiz doğru bilgiyi doğru kaynaklardan alarak hayatlarında uygulamaya koydular.

            Ayrıca içinde bulunduğumuz cağın olumsuz uyaranları teknolojinin ve sosyal medyanın olumsuz kullanımı, bundan kaynaklı gençlerimizin yaşadıkları buhranlar onların manevi destek almalarını zorunlu kılmaktadır. Bu sebeple vermeye çalıştığımız manevi hizmet genç kardeşlerimizin Yüce Yaratıcı ile olan sonsuz ve sınırsız bağını yeniden hatırlatmak, ihtiyaç hissettiği anda yalnız olmadığını; umudun, değişme olanağının olduğunu, iradesiyle zorluklarla baş edebilen, çevre ve toplumla barışık yaşayan insanlar olmak için yol göstermeyi hedeflemektedir.

            4 Ekim 2017 itibaren Kahramanmaraşil müftülüğümüzün bir kolu olarak yurdumuzda yapmamız gereken (NURİ PAKDİL) genç kardeşlerimizin gönlüne girerek dünya ve ahiret hayatında asıl mutluluk veren nizamın İSLAM olduğunu idrakine varmalarını sağlamaktır. İnsanlara, özellikle de gençlere bir şeyleri kabul ettirebilmek onların gönlüne hitap edebilmekten geçmektedir. Bu yüzden bazen oda oda ziyaret edip onlarla arkadaş olmak, bazen beraber yemek yemek, bazen birer hediye, birer çay kahve sohbetleriyle tanışmalarla başlayan koyu, derin muhabbetli ortam oluşturmaktır.

            Asıl amaç bireye rehberlik olduğundan birebir muhabbetler çok önemli olmakla beraber yurtta düzenlediğimiz toplantılar, mescit sohbetleri atölye çalışmaları da çok büyük önem arz etmektedir. Adab-ı muaşeret atölyesinden, toplumda davranış kurallarını öğrenirken Abide Hanımlar atölyesinde kendisine yön verecek büyük şahsiyetleri tanıma imkanı bulmaktadırlar.

            Ayrıca mesaj sistemiyle bazen ibretlik bir video ile onları hislendirirken tefekkür alemine daldıklarını bildiren geri dönütler almak bizi mutlu ediyor.

            Aylık sabah namazları buluşma programları vesilesiyle birçok öğrencimiz o maneviyatlı havayı soluyarak 5 vakit namaza başlamalarına vesile oldu. Manevi rehberlik birimi olarak dini değerlerimizin önemle üstünde durduğu ana baba hakkını anlatmak amacıyla huzur evlerini, engelli kardeşlerimizle empati yapabilsinler diye engelli okullarına ziyaret yapıldı.

            Dini değerlerimize uymayan günlerle ilgili (Noel, 14 Şubat, 1 Nisan) bilgilendirme yapılarak, haftanın ayeti, haftanın sözü, haftanın hadisi gibi mini panolar hazırlanarak öğrencilerimizde farkındalık oluşması sağlanmaktadır.

            Sınav stresinden uzaklaşsınlar diye kültürel zenginliğimiz olan tarihi camilere geziler, mesire alanlarında piknikler, yedi kuyularda kayak şenliği düzenlenerek motivasyonları arttırılmaya çalışılmaktadır.

            Tüm yurda Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği Kuran Mealleri dağıtılarak Meal okuma projesi başlatılmıştır.

            Manevi değerlerle ilgili ödüllü yarışmalar (40 hadis ezberleme, Kur'an meal yarışması, ecdada mektup)  yaparak onları hem tatlı bir rekabete hem de öğrenmelerine vesile olunmaktadır.

            Bazen de yurdumuza davet ettiğimiz bir konuşmacının maneviyat dolu konuşmasından sonra odamızda değişmeye karar veren gözü yaşlı öğrencilerimizle karşılaşıyoruz. Gençlerimizde ki potansiyel, sanki gerçekten Asım 'ın  nesli gibi .... Külü silkelendiğinde altından iman cevheri çıkacaktır inşallah .

            Bu sene 2 yurtta görevli olmakla beraber gelecek yıllarda sayılarımızın artmasıyla değişim daha da çok artacaktır. Bu sene artık yılın sonuna  gelindi, gelecek sene daha kapsamlı daha tecrübeli faaliyetler ve kamplar yapılarak daha güzel sonuçlar umut edilmektedir.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol