Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

ILICA ÇOK KALABALIK, ÇOK!
 Ramazan bayramı tatili, akabinde 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrası birkaç gün sıkıntılı günler geçiren ve misafirlerinin çoğunu kaybeden Ilıca’da, sular durulur, ortalık çekilirken, demokrasi nöbeti ardından yeniden canlandı.

Hafta sonları, günübirlik gelip gidenlerin da sayısı oldukça fazla olunca, sezonun aylar önce başlaması ile misafir akınına uğrayan sağlık, tatil ve turizm mahallesi Ilıca’da insan sayısı kadar araç sayısının bulunması gözlerden kaçmıyor.

Sıcak havaya rağmen, termal kaplıcalara akın eden, özellikle Gaziantep’ten gelen misafirlerin çokluğu dikkat çekerken, mahallenin temizlik konusunda ihtimama ihtiyacı olduğu gözden kaçmıyor.

Bayram haftasında, Ilıca’da 20 bin kişi vardı. Apartlarda, otellerde, pansiyonlarda boş oda olmayınca misafirlerin çoğu ya geri döndü, ya da kaldırımlarda-parklarda yatmayı tercih etti. Aşırı kalabalığa sıcak da eklenince, insanlara nefes almakta zorlandı.

Kulağımıza geldiğine bakılırsa, mahallede içki de içiliyor, uyuşturucu kullanımına da rastlanıyor. Lakin jandarma her yerde, güvenlik ve asayiş ber-kemal.

SU SIKINTISI HAD SAFHADA

İçme suyu sıkıntısı çekiliyor mahallede. Hamamlarda sorun yok. İçme suyu için gece yarısını, ortalığın çekilmesini bekleyen insanlar, gündüz vakti pet şişe sularına saldırıyor. Su, bu mevsimde en çok şikâyet konularının başında geliyor. Ve KASKİ anında imdada yetişiyor. Tankerlerle gelen su, sıkıntıyı önlüyor.

Buna rağmen, bu sezon Doğu ve Güneydoğu’dan gelen vatandaşların sayısında artış gözlemleniyor. Bu bölgelerde terörün belinin kırılması, insanların huzura ermesi, halkı Ilıca’ya çekerken, ki kalabalığın nedeni biraz da bundan. Özellikle 27 plakalı araçların sayısı oldukça fazla.

İĞNE ATASANIZ YERE DÜŞMEYECEK!

Çok kalabalık, çookkk. Herkes birbirine omuz vuruyor sanki. Lakin işyerlerine girenlerin sayısı oldukça az. Esnafla konuşuyorum, ‘İnsanlar sadece boğazlarına harcıyor, alış-veriş yapan çok az’ demekle yetinirken, fırınların önünde her zaman uzun kuyruklar oluşuyor. Kasaplarda da öyle. Apartlar da, pansiyonlarda yer bulmak mucize. Geri dönen çok. Hamamlar da öyle kalabalık.

HİZMET SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜSÜ; ASLANLAR

Vali Saim Çotur Kaplıcalarını işleten hizmet sektörünün öncüsü Aslanlar şirket çalışanlarının misafirlere karşı gösterdiği ilgi, Güleryüz dikkatlerden kaçmıyor.

İşletme Müdürü Sefa Tosyalı, diğer personellerden; Furkan Çil, Halil Mencütekin, Aytaç Andavar ve Yusuf… Hizmet noktasında hem patronlarını mahcup etmiyorlar, hem de misafirler üzerinde olumlu izlenim bırakıyorlar.

Mahalle içinde temizlik sıfır. Ha, misafirler de temizlik konusunda titiz değiller. İnsanlar eline ne geçerse sağa sola atmaktan çekinmiyor. Çöp kutularını tercih eden yok. Pisliğin asıl sebebi biraz da sözde sağlık için gelen sağlıksız insanlar.

YOL KONUSUNDA VİTES YÜKSELTİLMELİ

Merkeze taze ve sıcak para akışı, transferi sağlayan tek yöre Ilıca. Ilıca esnafı, kazandığını merkeze yetiştiriyor. Buna rağmen Ilıca’ya ilgi yok. Misafirler ve Ilıca halkı, ’Ilıca’yı merkezden idare edemezsiniz’ yorumunu getirirken, sağlık turizminin kalbi için hafife alınacak yer olmadığı konusunda hemfikirler.

Yerel yönetimlerin Ilıca’ya ayrı bir önem vermesi gerekiyor. Ilıca, ilgiyi hak ediyor. Çünkü bugün için merkezin en kalabalık ilçelerinden daha büyük.

Misafirleri dinliyorum,  ‘Ilıca suyu, iklimi ve doğası ile harika. Ama yolunuz berbat. İktidar bu mahallenin yolunu mutlaka iyileştirmeli. Keskini virajlar var ki, çok tehlikeli. Yol konusunda merkez vitese yükseltmeli’

Verecek cevap bulamıyoruz.

ILICA, KARIN DOYURMA YERİ DEĞİL

Yine misafirleri ve esnafın sesine kulak veriyorum; ‘Siyasiler, bürokratlar, Ilıca’yı karın doyurma yeri, lokanta olarak görüyorlar. Eli böğründe ve tava yenip, bir de sıcak suya girip, göstermelik esnaf ziyaretleri de yapıldı mıydı, Ilıca’ya önem verdiklerini sanıyorlar!’

Bu arada, Mahallenin batısındaki çevre yolunun asfalt olması, hem Ilıca sakinlerini, hem de bu yolda seyrü sefer halinde olan sürücüleri rahatlattı, sevindirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol