Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ESNAF	 ODA SEÇİMLERİ START ALIRKEN, ODA’LAR IŞIKSIZ KALMASIN!
 Ki her başkan odasını aydınlatsın, odası ile kalmasın çevresine de ışık versin. Aydınlık günler için, güzel günler ve gelecek için aydınlık hepimize şart, gerekli.

Şu sebeptendir ki, 1 Ocak-2018 itibariyle Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı Oda’lar, müteakiben Birlik başkanlığı seçimine gidilecek.

Bu süreçte, metal yorgunluk gösterenler, özel ve ailevi sebep gösterenler, rahatsızlananlar ‘Buraya  kadar, yeter gayri’ deyip çekilecek, onun yerine daha aktif, bu işi daha mükemmel yapacak, odaya itibar, kimlik ve kişilik kazandıracak adaylar talip olup, başkan seçildiğinde odasını, bağlı esnaflarını temsil edecek.

Yılbaşından itibaren esnaf odalarında seçim heyecanı kasırgası esecek. Yarışsa yarış…

BU BİR NÖBET, BAYRAK DEĞİŞİMİ.

Birliğe bağlı ilçeler dahil, 40 esnaf odası var.  Bu 40 oda üyeleri, kendilerini layıkı ile temsil edecek başkanlarını seçerken, hizmeti, temsil yeteneğini ön planda tutacak, ona göre adaylar üzerinde tercih ve teveccüh sahibi olacaklar.

Birlik Başkanı Ahmet Kuybu ile uyumlu çalışabilecek, herhangi bir mesleki, siyasi sabıkası bulunmayan kimseler, hem Başkanları Kuybu’yu her yerde ve zamanda temsil edecek, hem de üyelerinin haklarını koruma anlamında bağlı oldukları yöreyi de temsil edecekler iken, bazen bir oda için bir değil, birkaç aday çıkabilecek.

Olsun… Bu demokrasinin güzelliği… Demokratik ortamda yapılacak olan her türlü seçim, hem odalara, hem birliğe,  hem de Kahramanmaraş’a kazanç sağlayacaktır.

BANKO ADAYLAR VE BAŞKANLAR

Bu hızlı trenin lokomotifi de, vatman’ı da Birlik Başkanı Ahmet Kuybu. Yardımcılarından Kuyumcular Odası Başkanı H.Mustafa Öz’e karşı 2 adayın olduğu biliniyor. Birisi Cengiz Gündeş. Diğer adaya henüz ulaşamadık. Ama çok çalışması lazım, çoookk.

Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, Kabzımallar Odası Başkanı Halit Orhan, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, (son demde bir aday çıktı) Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler, Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş (ki dersine iyi ve çok çalışması gerekiyor) Berberler Odası Başkanı Mehmet Demir (değişmez ve bilinen aday çıkabilir) Elektrikçiler Odası Başkanı İsmet Düzkale, Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Erdal Kanbur, hem Birlik Başkanı Kuybu ile uyum içindeler, hem de oda’larına itibar kazandırmış, kişilikleri ile temsil anlamında başarılı olmuş başkanlar. Yerleri banko…

MEHMET DEMİREL’İN ARDINDAN!

Merhum Mehmet Demirel, 60 yaşında hayatını kaybetti. Mekanı cennet olsun. Şoförler ve otomobilciler odası başkanı, Birlik Başkanı Ahmet Kuybu’nun da yardımcısı idi.

Sevilen ve sayılan bir sima idi. Nur içinde yatsın! Bakalım seçimde kim aday olacak, kim onun koltuğunu ve görevini taşıyabilecek, başarabilecek. Göreceğiz…

BAKIRCILAR ODASINA GELİNCE… ATLI GELİYOR ATLI…

Eski başkan Ökkeş Bozlakoğlu bırakıyor. Ki geçen gün de, Selamet Atlı’nın AKDO’da adaylığını açıkladığı günde yanındaydı. Açık ara destek verdi Selamet Atlı’ya.

Gerçi Durdu Yıldız isminde bir sanayici de adaylığını açıkladı.

Lakin ve amma… Bakırcılar Odası için adaylığını koyan Selamet Atlı, banko adaylar arasında. Şimdiden hayırlı olsun!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol