Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ BELEDİYESİNDEN SUCUK EKMEKLİ  ‘KAR FESTİVALİ’

Çocukların eğlenmesi için düzenlenen etkinlik için ilçe merkezine 55 kilometre mesafedeki Toros Mahallesinden 60 kamyon (270) ton kar getirildi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu yıl ikincisini düzenledikleri ‘’Kar festivalini’’ geleneksel hale getirecekleri söyledi.

Erdemli’nin sahil kendi olmasından dolayı kar yağmadığını, belediye olarak vatandaşın ve çocukların karda eğlenme ihtiyaçlarını gidermeleri için karla vatandaşları ilçe merkezinde buluşturduklarını belirtti.

Geleneksel kar festivali ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Tollu,   ‘’Bilindiği gibi Erdemli’ye sahil kesimi olmasından dolayı kar yağmıyor biz de karı vatandaşımızın özellikle de çocuklarımızın ayağına getirelim istedik. İsabetli bir karar vermişiz ki çocuklarımız ciddi manada karda eğlenme fırsatı buluyorlar. Genelde yüksek kesimlere yani karın yağdığı noktalara gidip sucuk ekmek yerler. Gitme imkânı olamayanlar içinde biz bunu sağladık. Torosların zirvesinden çocuklarımız için getirdiğimiz karlarla hem kar üstünde kartopu oynadı hem de sucuk ekmek yiyerek ihtiyaçlarını giderdi. Halkımızın talebini karşıladığımız çocuklarımızı da mutlu ettiğimiz için çok mutluyuz’’ dedi.

Okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencilere kar sözü verdiklerini anımsatan Tollu, Sahil Bandı Dr. Devlet Bahçeli Meydanına 60 tır dolusu kar getirerek onlara karne hediyesi verirken aynı zamanda karın sucuk ekmeksiz olmayacağını göz önüne alarak 1,5 ton sucuk ve 6 bin ekmek dağıttıklarını kaydetti. Başkan Tollu, Eşi Fatma Tollu ile birlikte sucuk ekmek pişirip halka ve çocuklara dağıttı. Etkinlikte vatandaşlara ayrıca ücretsiz karsanbaç ta ikram edildi.

Kar festivalinde çocuklar kardan adam yaparken aileleri de onlara eşlik etti, Belediye Başkanı Tollu çocuklarla ve gazetecilerle kartopu oynadı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol