Öne Çıkanlar ÇOCUKLAR HAVUZLARI ÇOK SEVDİ ÜNAL; TÜRKİYE ALEYHİNE SİSTEMATİK ALGI OPERASYONUNU DÜZENLENİYOR MAHÇİÇEK; BİZDE HER ZAMAN YATIRIM VE HİZMET VAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR SAADET ve BBP ADAYLARINI GÖRÜCÜYE ÇIKARTTI

Bu haber 820 kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN JEOTERMAL FAALİYETLER
 Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalarda Ilıca bölgesinde yer altı kaynaklarını daha verimli kullanabilmek adına üç ayrı alanda çalışmaların başladığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Etüd Proje Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Ilıca Mahallesi jeotermal su arama çalışmalarına başlanmıştır. Yeraltı kaynaklarımıza yeni bir değer katmak için üç ayrı resmi koldan çalışmalar başlatılmıştır.

Sondajlardan önce arazide üç aylık jeoteknik etüt çalışması yapılmıştır. Su havzasında karbondioksit, gravity vb. ölçümler yapılarak, sondaj noktaları belirlenmiş ve farklı iki noktada sondaj çalışmasına başlanılmıştır.

Yapılan sondajlarda her zemin sınıflarından fiziksel numuneler alınarak numune sandığında bekletilmektedir. Yapılan tüm çalışmalar Ilıca’mızın ve şehrimizin turizmine canlılık katması amacıyla titizlikle yürütülmektedir” denilerek bilgi verildi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol