Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

BU RAMAZAN’DA YETİMLERİN GÜLEN YÜZÜ OLUN

 K.Maraş şubesi Başkanı Mustafa Timurbanga; Ramazan ayı ile ilgili yaptığı açıklamada ;Geçtiğimiz yıllarda Ramazan çalışmalarıyla yardım bekleyen milyonlarca ihtiyaç sahibi insana umut olan Kimse Yok Mu Bu Ramazan hayır yapmak isteyen sizden, misafirlerin en kıymetlisi bizden diyen Kimse Yok Mu, bu yıl da kabul ettiği bağışlarla dünyanın dört bir yanındaki yetimlerin yüzünü güldürecek. Tüm Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde ihtiyaç sahiplerini Ramazan ayında da yalnız bırakmayan Kimse Yok Mu gönüllülerinin bağışları ile Ramazan ayı boyunca 150 bin ihtiyaç sahibi aileye Ramazan Kumanyası, 2 milyon kişiye sıcak yemek ikram edecek. Bu yıl da yetimlerin gülen yüzü olacak Kimse Yok Mu,  10 bin çocuğun da yüzünü bayramlık hediye güldürecek.

 Biliyorsunuz 2014 ramazan ayında Türkiye’de 131.308 kişiye gıda kolisi 406.000 kişiye iftar yemeği, 3500 bayramlık hediyesini ihtiyaç sahibi aileye  ulaştırdı. Yurt dışında ise 39.349 ramazan kolisi ve 454.692 kişiye de iftar yemeği ulaştırdı. K.Maraş şubesi olarak geçen sene derneğimize kayıtlı 32.000 kişiye iftar yemeği 1500 aileye gıda kolisi, 390 kişiye de bayramlık hediye  yardımı yapıldı. Bu ramazanda yardımlarımızı devam ettireceğiz. Bu senede derneğimize kayıtlı 21 bin 500 kişiye gıda kolisi dağıtımı yapılacak. Koliler pirinç, yağ, bulgur, nohut, un, makarna, şeker, mercimek, salça ve çay gibi 15 kilogramlık temel gıda maddelerinden oluşuyor.

Ayrıca bayramda da ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık giyim eşyası yardımında bulunulacak.

Sofranızda Bir Yetime Yer Açın

"Bu Ramazan siz de sofranızda bir yetime iftar yeri açın" diyen Kimse Yok Mu gönüllüleri başta Afrika olmak üzere dünyanın değişik coğraflarında bunulan 52 ülkede 62 binden fazla yetime sahip çıkıyor. Şuana kadar 30'un üzerinde yetimhane açan Kimse Yok Mu yetim ve yardıma muhtaç çocukları koruma koordinatörlü, Ramazan ayının yaklaştığı günlerde 10 binlerce gönüllüleriyle yetim ve kimsesizlere sofralarında yer açmanın heyecanını yaşıyor.

GAZZE’DE YARDIMLAR DEVAM EDECEK

2006 yılından beri Gazze'ye yardımların aralıksız devam ettiren Kimse Yok Mu, en çok yardım yaptığı bölgelerden biri olan Filistin'e 8 yıldır insani yardım çalışmalarını artırarak devam ediyor. Gazze başta olmak üzere Filistin’e insani yardımları devam edecek Kimse Yok Mu, bu Ramazan ayında da yetimlerin yüzünü güldürecek. Yaklaşık 200 yetim çocuğun ailelerine (ortalama 1200 kişiye) Gıda, kırtasiye, kıyafet ve temizlik malzemelerinden oluşan Ramazan yardım malzemelerini gönüllüler ile birlikte ulaştırmayı planladı. Kimse Yok Mu gönüllülerinden Filistinli 1976 Ankara gazi üniversitesi mezunu makine mühendisi İzzettin bey yaptığı değerlendirmede, '' Ramazan günlerinin yaklaştığı bu güzel günlerde bereketin geldiğini hissediyor ve görüyor gibiyim. Gazze'de insanların  duygu yükünün arttığı mubaret zaman diliminde ,  Filistinli yetim çocukların yüzlerini güldüren başta Kimse Yok Mu Filistin temsilcisi Harun Tokak beye, burada bizlerle birlikte aileleri tek tek dolaşarak insanlara yardım elini uzatan değerli Türk kardeşlerime en derin duygularımı, şükranlarımızı iletiyorum'' dedi.

 

BİR İFTAR 5 TL

Kimse Yok Mu gönüllülerinden Hüseyin Geniş bir çağrıda bulunarak, insanlarımızın duyarlılığına değinerek şu ifadeleri kullandı. ''Ramazan Bereketini paylaşmak isteyenler, banka hesap numaralarından bağış yapabilirler. Türkiye’de yardım yapmak isteyen hayırsaverler bir iftar bedeli olarak 5 TL, Ramazan kolisi ise 75 TL olarak belirlendi. Türkiye dışında yardım yapmak isteyenler için iftar bedeli 3 Dolar veya 2 Euro, Ramazan Kumanya bedeli ise 30 Dolar ya da 20 Euro olarak belirlendi. Birilerini mutlu etmenin ne kadar güzel olduğunu Türk halkı, bizim nsanımız çok iyi bilir. O bakımdan Ramazan'ın güzelliklerini paylaşmak isteyen hayırseverler, Kimse Yok Mu'ya 08507770577 veya 4444 593 numaralı telefon numarasından veya www.kimseyokmu.org.tr adresinden bağışta bulunabilirler. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol