Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

BU NE KAYITSIZLIK!

Gazetemizin 307. Sayısında, manşetten verdiğimiz haberin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen, etkili ve yetkili kurumlarca herhangi bir işlem yapılmaması, tehlikeye müdahale edilmemesi kaygıları artırıyor.

İktidar ve muhalefet parti milletvekilleri olaya müdahil olurken, dileriz can ve çevre güvenliği için somut adımlar atılır düşüncesiyle, ilgilileri uyarmak ve dikkatini çekmek için haberi yenilemek zorunda kaldık.

Belki uykusundan uyanan çıkar diye…

İŞTE O HABER…

Yamaçtepe Mahallesi mevkiinde bulunan 240 metrekarelik heyelanlı bölge tehlikeyi işaret ediyor. DSİ 20. Bölge Müdürlüğünce gerekli önlem alınmaz ise, heyelan sürdüğü müddetçe, dere kenarındaki konutlarda (Zekeriyaköy) oturanların can ve mal güvenlikleri sorun olmaya devam edecek.

Yamaçtepe ve daha yukarı mahallelerden gelen kanalizasyon hattı bu dereden geçtiğinden, taşkın koruma yapılmaması halinde oluşacak toprak hareketleriyle bu hatlar kırılacak, tüm kanalizasyon suları da bu dereye akınca, ağır koku ve hastalık ciddi boyutlara ulaşacaktır.

Tehlikenin önlenmesi amacıyla DSİ ve KASKİ ile görüşmeler sürmüş, bu iş için DSİ Genel Müdürlüğünden para ve ödenek çıkartıldığı, projesi hazır olduğu halde bir tedbir alınmaması kaygıları artırmaya devam ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol