Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

BERTİZ’İN BAŞKENTİ; BOYALI
 Cumhurbaşkanı Sayın R.Tayyip Erdoğan ile duvara yapıştırılmış Türk Bayrağı altında fotoğraf çektirirken, arkadaşlarım bendenize takıldılar. Ne dediklerini tahmin edebiliyorsunuz!

Boyalı, havası, iklimi, suyu ve üzümü yanında, güreş sahası ile ünlü bir mahalle. Güreş sahasını efsane siyasetçilerimizden Ali Doğan yaptırmış, Dulkadiroğlu Belediyesi de şanına yakışır şekilde toparlamış, restore etmiş, ilavelerle dört dörtlük bir çim güreş sahası haline getirmişti.


Bertiz’e gelip de üzüm yememek olmazdı.

Sonra Eryılmaz’ın evine misafir oluyoruz. Zaten üzümden şişen karnımız, büsbütün şişmişti. Geç vakitte Eryılmaz’a örnek misafirperverliği için teşekkür edip, şehrin yolunu tuttuk.

BOYALI ADI NEREDEN GELİYOR

Boyalı Mahallesi, güreşçileri, ticaret erbapları kadar esnaflıkta da ileri bir yerleşim yeriydi. İpek Yolu üzerinde bulunurdu. Çin’de dokunan ipekler, kumaşlar burada boyanır, sonra da Avrupa’ya gönderildiğinden, ticaret ve esnaflıklarından ötürü bu yerleşim yerine ‘Boyalı’ denilmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol