Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

AHMET KUYBU AÇTI AĞZINI, YUMDU GÖZÜNÜ!

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB) Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan ve rakibi Ali Köfte’ye ağır sözler söyleyen Mevcut Başkan Ahmet Kuybu, “Sen kendi odanı yönetmekten aciz, kalkmış evinin önünü temizlemeden sokağı temizlemeye çalışıyorsun. Sen bu art niyetin ve yalanlarınla ancak kendi kendini kandırırsın. Sen kendini 2005’teki Ahmet Kuybu’ya benzetmişsin ama o art niyetinle bunu başaramazsın” dedi.  

Kentte faaliyet gösteren 24 esnaf odası ile ilçelerdeki 16 esnaf odalarının seçim süreci tamamlanmasıyla bugün Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (KMESOB) seçimi başladı. KMESOB Mevcut Başkanı Ahmet Kuybu ile Kunduracılar Odası Başkan Ali Köfte’nin yarıştığı Genel Kurul, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra iki aday dilek ve temennilerde bulunmak üzere kürsüye gelirken, ilk olarak kürsüye gelen Ali Köfte, başkanlığa seçildiğinde yapacaklarını anlattı. Ardından kürsüye gelen Ahmet Kuybu, başkanlık görevi süresince yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Biz görevimizi iyi, doğru ve dürüst yaptığımıza inanıyoruz” dedi. Kuybu, konuşmasının ilerleyen kısımlarında ‘Köfte’nin görmediğiniz yüzünü sizlere paylaşmak istiyorum’ diyerek Ali Köfte’nin söylediği öne sürülen iddiaları tek tek açıkladı. 

BİRÇOK KARDEŞİMİZE BENİM 80 BİN TL MAAŞ ALDIĞIMI SÖYLEMİŞ

İlk olarak maaş konusundaki iddialara değinen Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, “Bu salonda bulunan bütün kardeşlerim Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize aday olabilir, yasal hakkıdır ama aday olmanın da seçim sürecinin de adabı ve bir ahlakı vardır. Ama bunu Köfte’de maalesef göremedik. Yalan, dolan, iftira, hayal projeler ve vaatler yetmezmiş gibi birçok konuda üzüldük. Şimdi bu yalanların doğrularını ve Köfte’nin görmediğiniz yüzünü sizlere paylaşmak istiyorum: Beni hepiniz bilirsiniz, ben yalan söylemem, boş konuşmam, belgesi olmayan hiçbir konuda da iddiada bulunmam. Allah yalanı sevmez. Birçok kardeşimize benim 80 bin TL maaş aldığımı söylemiş. Kendisi bir oda başkanı, kanun yasaları benim kadar bildiği halde birçok kardeşimize 80 bin TL maaş aldığımı söylemiş. Ben Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanıyım, 5362 sayılı kanunumuzun madde 56 ve A bendinde birliklerde üye oda sayısı, 26 olan odalarda birlik başkanın maaşı Asgari ücretin 4 katıdır yani 17 bin TL.

MAAŞLARIMIN NEREYE GİTTİĞİNİ HEPİNİZDEN ÇOK SAYIN KÖFTE BİLİR

Kuybu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Aynı zamanda Şoförler odası başkanıyım, Şoförler Odası Başkanlığıyla ilgili 5062 sayılı kanunun madde 56 ve A bendinde birden fazla oda başkanlık görevi olanlar 1 odadan maaş alabilirler. Yani 20 yıldır ben Şoförler Odasından maaş almıyorum. Bakanlık temsilcilerimiz burada. Eğer Sayın Köfte bunun aksini iddia ederse gelip burada belgelerle açıklarsa bu salondan çeker giderim, buna söz veriyorum. Artı Ahi Evran Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanıyım, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanının maaşı 12 bin TL’dir. Yani 17 bin TL birlikten, 12 bin TL esnaf kefaletten maaş alıyorum. Maaşlarımın nereye gittiğini hepinizden çok Sayın Köfte bilir. Bu maaşlar garip gurebaya, pehlüllere, mazlumlara cezaevinden çıkanlara, cezaevinde yatan kader mahkûmlarına gider. Hepsine helali hoş olsun.”

AHMET KUYBU’NUN NE KALİTEDE OLDUĞUNU EN ÇOK SEN BİLİRSİN

Özellikle en çok üzüldüğüm konulardan bir tanesi: Birçok kardeşimize gidip, ‘Sizin bilmediğiniz birçok şey var’ demiş. Bu bilinmeyenleri çıkıp burada söylemesini istiyorum. Burası bizim en büyük aile toplantımız, en büyük mahkememizdir. 8 yıldır dizimin dibinde gözümün önündesin buradaki kardeşlerimizin çoğundan beni iyi tanırsın gel; Ahmet Kuybu yolsuzluk yapıyor, koltuğu dolduramıyor, esnaflarımıza teşkilatımıza faydalı olamıyor, kul hakkı, haram yiyor’ de. Gel bunları söyle ama maalesef bunların hiçbirinin olmadığını, Ahmet Kuybu’nun ne kalitede olduğunu en çok sen bilirsin.

BURADAN HAKKI OLMAYAN ÜCRETİ 4 YIL ALMAYA DEVAM ETTİ

2018 yılında Köfte Esnaf Odalar Birliği Disiplin Kurulu üyeliği görevine yazdık, lise mezunu olmadığı için Bakanlık tarafından sistemden düşürüldü ama maalesef Köfte buradan hakkı olmayan ücreti 4 yıl almaya devam etti. Adaylık sürecinde bu konu Köfte’ye sorulduğunda ‘Onlar verdi, ben de aldım’ demiş. Sen 5 vakit namaz kılan, suyu üfleyerek içen bir adamsın, sen sormuyor musun benim hakkım mı, haram mı, helal mi diye?

SEN 6 YÖNETİM KURULU ÜYENLE İLGİLENMİYORSUN AMA 300 YÖNETİM KURULU ÜYESİNİ ARAYIP HAYALLER SATIYORSUN

Sen kendi odanı yönetmekten aciz, 8 yıldır oda başkanısın. Odanda 1 genel sekreter çalıştıramadın, odandaki bilgisayarı, yazıcı Esnaf Odaları Birliği almış, oturduğun masayı sandalyeyi Esnaf Odaları Birliği almış, seçim masraflarını esnaf odaları birliği karşılamış, senin başkanlığın nerede kalıyor. 8 yıldır 6 yönetim kurulu üyenle 1 kere toplantı yapmadın, 8 yıldır 8 Ramazan geçirdin Yönetim Kurulu Üyelerinle bir iftar yapmadın. Sen 6 Yönetim Kurulu Üyenle ilgilenmiyorsun ama 300 Yönetim Kurulu Üyesini arayıp hayaller satıyorsun.

SEN KENDİNİ 2005’TEKİ AHMET KUYBU’YA BENZETMİŞSİN, AMA O ART NİYETİNLE BUNU BAŞARAMAZSIN

İnternet satışına ve dünya pazarına gidecek en uygun meslek Ayakkabıcılık mesleğidir, hangi esnafları bundan faydalandırdın? Bir de üretici odalarımıza sanayi sitesi kurmaktan bahsediyorsun, sen hem kunduracılar odası başkanısın hem de aynı zamanda Ayakkabı İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanısın 8 yıldır ne yaptın, 8 yıldır bir karış mesafe alamadın. Artı siyasetin içerisindesin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısıydın, hepimiz biliriz ki sanayi kooperatiflerinin her işi belediyeyle ilgilidir, birde kalkmış evinin önünü temizlemeden sokağı temizlemeye çalışıyorsun. Sen bu art niyetin ve yalanlarınla ancak kendi kendini kandırırsın. Sen kendini 2005’teki Ahmet Kuybu’ya benzetmişsin ama o art niyetinle bunu başaramazsın.”

NOT: Oy kullanma işlemi saat 17’de sona erecek, sandıkların ve oyların sayımı sonrası Esnaf Birlik Başkanın kim olacağı kesinlik kazanacak!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol